Koululaiset keräsivät kassikaupalla tavaraa vastaanottokeskuksiin

Laukaan Vihtavuoren yläkoulun oppilaat ovat keränneet ison määrän vaatteita, leluja, pelejä ja muuta tarpeellista tavaraa turvapaikanhakijoille. Tukena ovat olleet Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat, jotka suorittavat samalla opintojaan.

Kotimaa
vok vaate lelu keräys vihtavuori
Jenny Huttunen / Yle

Tavaroita lajiteltiin tänään yläkoulun aulassa.

– Mun mielestä tämä on tosi hienoa ja sitten ihmiset pääsee just eroon, jos on pieneksi jääneitä vaatteita. Itse lahjoitin hattuja, hanskoja ja huiveja, takin, kirjoja, kaikkia tämmöisiä, kertoo Noora Korhonen yläkoulun oppilaskunnan hallituksesta.

vok vaate lelu keräys vihtavuori
Jenny Huttunen / Yle

Oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajalla Anton Peuralla on käsissään pienen tytön hame.

– Joo, hyvä että tämmöisiäkin lahjoitetaan, pääsee parempaan käyttöön. Jos itellä ei ole käyttöä, niin miksi se pois pitäisi heittää, kun jotkut voi oikeasti tarvita semmoisia.

vok vaate lelu keräys vihtavuori
Jenny Huttunen / Yle

Tavarat lajitellaan kasseihin ikäryhmän mukaan: pikkulapsille, koululaisille ja teini-ikäisille.

– Ollaan tätä vaateseslonkia tehty toista viikkoa, ja tulos on kyllä huikea. Olen kuullut, että lahjoituksia on kerätty naapurustoa myöten. Tämä on kylllä yhdistänyt kyliä tämä keräys, luonnehtii yläkoulun opettaja Katja Linnaranta toppatakki kädessään.

Kerätyt tavarat lahjoitetaan lähialueen vastaanottokeskuksiin Säynätsaloon, Puuppolaan ja Isolaan. Loput menevät SPR:n kirpputorin kautta lahjoitettavaksi tai myyntiin.

Laukaassa Vihtavuoren yläkoulussa vieraili Jenny Huttunen.