Hyvälle grillille tullaan satojen kilometrien päästä – kolme grilliä erottui kaakon kovimmiksi

Ylen Kaakkois-Suomen toimitukset kysyivät verkkosivuillaan, mistä löytyy kaakon parhaat grilliruuat. Kisassa erottui kolme nakkikioskia muista.

grillit
Makkaraperunat
Pyry Sarkiola / Yle

Yle Lappeenranta ja Yle Kotka kysyivät netissä, mistä Kaakkois-Suomessa saa parhaat grilliruuat. Aihe kirvoitti nopeasti keskusteluun ja ääniä annettiin lopulta 225 kappaletta.

Haminan Autogrilli keräsi eniten kannatusta. 60 kommentoijaa rankkasin sen makkaraperunat kaakon parhaaksi grilliruuaksi. Toiseksi äänestettiin 56 äänellä Kouvolassa sijaitseva Nipan grilli ja sen annos Tornionmäkeläinen. Lappeenrannan Kaukaan tehtaan viereinen Tuen grilli sai 47 kommenttia, ja sen suositelluin annos oli Tuplatulinen -hampurilainen

Hajaääniä saivat Kotkan Karhulan nakkikioski ja Vauhtinakki sekä Imatran Seven grilli.

Autogrillille palaavat entiset RUK:laiset

Haminan Autogrillillä lähes 30 vuotta töissä ollut ja 18 vuotta yrittäjänä toiminut Mirja Virtanen on huomannut asiakaskunnan vaihtuneen vuosien aikana. Haminasta on hävinnyt paljon työpaikkoja ja kaupunki on hiljaisempi kuin ennen. Grillin makkaraperunat on monelle syy tehdä visiitti Haminaan.

– Monet reserviupseerikoulun käyneet palaavat tänne jopa kymmenen, viidentoista vuotta palveluksen jälkeenkin

– Tänne on tultu syömään Joensuusta asti koko perheen voimin pyhäpäiväajelulla.

Virtasen mukaan kesäisin, perjantaisin ja erityisesti alkukuussa ihmiset käyvät eniten grillillä. Hän epäilee tämän johtuvan siitä, että ihmisillä on kuun alussa enemmän rahaa.

Tuen grilli saa joka päivä tehtaalta ison tilauksen

Lappeenrannan Tuen grillin Kirsi Käävän mukaan heillä käy ihmisiä laidasta laitaan, mutta erityisesti UPM:n viereinen Kaukaan tehdas työllistää grilliä.

– Kun viimeinen yövuoro päättyy, meiltä on tilattu 10-15 annosta etukäteen tehtaan työntekijöille.

Käävä on pannut merkille, että grillillä käy paljon Lappeenrannasta poismuuttaneita. Tuen suosituin annos on omaa chilikastiketta sisältävä Tuplatulinen-hampurilainen, jota ei saa mistään muualta.