Koe uusi yle.fi

Moody's piti Suomen luottoluokituksen ennallaan – "Suomeen uskotaan ulkomailla"

talous

_Tämän uutisen tietoja on korjattu uudemmassa uutisessa. Allaoleva teksti on siis alkuperäinen ja virheellisiä tietoja sisältävä:_


Aktian pääekonomisti kuvailee Moody'sin olevan samoilla linjoilla OECD:n kanssa, joka pitää Suomen hallituksen tavoitteita oikeina.

Luottoluokittaja Moody's on pitänyt Suomen luottoluokituksen entisellään AAA:ssa eli korkeimmassa mahdollisessa luokassa.

– Tämä kertoo siitä, että Suomeen luotetaan. Meillä on vahva historia. Olemme aina laittaneet taloutemme kuntoon, siihen uskotaan vielä ulkomailla, arvioi liikepankki Aktian pääekonomisti Heidi Schauman.

Moody's on Schaumanin mukaan samaa mieltä Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n kanssa siitä, että Suomen hallituksen tavoitteet ovat oikeita sen yrittäessä vähitellen hillitä julkisia kuluja.

– On uskoa, että Suomi pystyy saamaan talouden kasvupolulle ja julkisen talouden kuntoon, Schauman sanoo.

Luottoluokituksen ennallaan pysymisen vaikutukset markkinoilla hän arvioi pieniksi.

Vähän paremmalta näyttää kuin puoli vuotta sitten.

Heidi Schauman

– Suomen valtionvelan korot ovat jo erkaantuneet Saksan ja Hollannin tasolta. En usko, että palaamme siihen kerhoon. Korko tulee pysymään siellä missä se on nyt, eli Ranskan ja Itävallan paikkeilla, Schauman uumoilee.

Hän huomauttaa, että pieniä hyviä talousuutisia on tullut viime aikoina.

– Vähän paremmalta näyttää kuin puoli vuotta sitten. Paljon pitää kuitenkin vielä tapahtua, ennen kuin taloudessa on jonkinlaista kasvua, hän sanoo.

Maailmantalouden kasvun Schauman arvioi hyväksi.

– Suomi voisi päästä siihen mukaan. Kotimarkkinoilla on kuitenkin saatava uudistuksia aikaan. Yhteiskuntasopimusneuvottelut on saatava loppuun, niin alkaa näyttää paremmalta, Aktian pääekonomisti Schauman aprikoi.

Paras kolmen A:n luokitus Suomella on myös luottoluokittaja Fitchiltä. Standard & Poor's laski luokituksen AA+ -tasolle.