Hijab-barbie haluaa inspiroida muslimityttöjä

Nigerialaisnainen antoi Barbielle uuden roolin – huivia käyttävällä Hijarbiella on Instagramissa jo yli 15 000 seuraajaa.

Ulkomaat
Haneefah Adam on perustanut hijarbie-tilin Instagramiin.
Haneefah Adam on perustanut hijarbie-tilin Instagramiin.Instagram / Yle

Barbie-nukke on vuosien varrella esiintynyt monessa eri roolissa. Nyt nuori nigerialaisnainen antaa Barbien esitellä Instagramissa (siirryt toiseen palveluun) uusinta hijab-muotia, kertoo Buzzfeed-sivusto (siirryt toiseen palveluun).

24-vuotias Haneefah Adam kertoo Buzzfeedille, että hän haluaa inspiroida muslimityttöjä. Hänen Hijarbie-instagramtilillään on jo yli 15 000 seuraajaa.

– Kyse on siitä, että on nukke joka näyttää muslimitytöltä, joka edustaa hänen omaa kulttuurista ja uskonnolista taustaansa. Haluan, että Hijarbie (siirryt toiseen palveluun)inspiroi muslimityttöjä, Adam sanoo.

Lelujätti Mattelin keulakuva Barbie on elämänsä aikana esitellyt muotia laidasta laitaan. Mattel lanseerasi viime viikolla kurvikkaita, pitkiä ja lyhyitä nukkeja, mutta hijabissa Barbie ei ole vielä näyttäytynyt. Siksi Haneefah Adam päätti ottaa asian omiin käsiinsä, ja ommella Barbielle uudet vaatteet itse.

– Hijab on minun kruununi ja se edustaa omaa henkilökohtaista valtaani siitä, miten haluan tulla nähdyksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.