1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Satakirjastot

Lainan päivän uutuus: Nyt voi ladata ulkomaisia aikakauslehtiä

Suuri osa maakunnan kirjastoista tarjoaa uutena palveluna viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä ladattavaksi ilmaiseksi. Satakirjastot ottaa uuden, sähköisen e-lehtipalvelun käyttöön tänään Lainan päivänä.

Kuva: Mikko Kuusisalo / Yle

Satakirjastoissa otetaan uutena käyttöön Zinio-lehtipalvelu. Palvelu tarjoaa viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina.

Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin.

Luettavissa ovat esimerkiksi Cosmopolitan, Elle, Men´s Health ja Newsweek. Näiden lisäksi e-lehtipalvelusta löytyy mm. talouslehtiä, tiedelehtiä, harrastelehtiä, nuortenlehtiä, urheilulehtiä sekä käsityö- ja sisustuslehtiä.

Zinio-lehtipalvelu otettiin käyttöön ensimmäisenä Helsingissä kolme vuotta sitten ja siitä on tullut pääkaupunkiseudun kirjastojen suosituin sähköinen aineistopalvelu.

Tarjolla 12 kunnan kirjastossa

Satakunnassa e-lehtipalvelu Zinio tulee käyttöön 12 kunnan kirjastoissa. Palvelua tarjoavat Eura, Harjavalta, Huittinen, Kankaanpää, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pori, Pomarkku, Säkylä ja Ulvila. Näiden kuntien kirjastokorteilla tai kirjastojen tiloissa asiakas pystyy luomaan oman tilin, jolla e-lehtiä pystyy lukemaan ja tallentamaan myöhempää käyttöä varten.

Linkki palveluun löytyy netistä Satakirjastojen etusivulta.

Zinio täydentää Satakirjastojen tarjonnassa muita e-lehtitietokantoja, joita ovat kotimaisten sanomalehtien ePress-palvelu sekä ulkomaisten sanoma- ja aikakauslehtien PressDisplay.

EPress on asiakkaiden käytössä kirjastojen tiloissa suurimmassa osassa Satakirjastoja. PressDisplay on käytettävissä Porin kirjastoissa tai kirjautumalla palveluun Porin kirjastokortilla.