1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Lumitango on tunne- ja pukeutumislaji

Tangoharrastajat pöllyttivät Tampereella lauantaina perunajauhon sijasta lunta, ja kellohameiden tilalla talvisessa tanssimaisemassa heilahtelivat villapaidan helmat sekä mitä mielikuvituksellisimmat fantasia-asut. Mitalisijoille päästiin aidolla tunteella.

Aito tunne vaikuttaa tanssin tulkintaan, uskovat hopealle lumitangon MM-kisoissa tanssineet Matti Tuominen ja Armi Tanskanen. Kuva: Anna Sirén / Yle

Tampereen Keskustorilla tuiskutti lauantaina lunta, mikä sopi tilanteeseen erityisen hyvin. Torilla tanssittiin nimittäin lumitangon vuotuiset MM-kisat.

Erikoista parkettia pöllytettiin kahdessa sarjassa: toisessa mittelivät tulokkaat ja toisessa kokeneemmat konkarit. Kisa oli niin tiukka, että tuomaristo vaati finaalikuusikolta encoretanssia järjestyksen ratkaisemiseksi.

Kuva: Anna Sirén / Yle

Tamperelaispari Matti Tuominen ja Armi Tanskanen pokkasi kisan yleisestä sarjasta tällä kertaa hopeasijan. Useasti ykköseksikin lumella tanssinut pariskunta joutui viime vuonna tyytymään nelossijaan, mikä oli jäänyt sopivasti hampaankoloon.

– Silloin nuoremmat taisivat rynnistää ohi, mutta nyt pääsimme taas tekemään nuorisolle vähän kiusaa, Matti Tuominen nauraa.

Vaikka Keskustorilla värjötelleiden katsojien varpaita saattoi hieman kivistellä, pysyivät tanssijat taatusti lämpöisinä tuiskussakin. Tangoajien mukaan lumella pääsee samaan tunnelmaan kuin tanssilavallakin, eikä erikoinen parketti tunnu jalan alla sen kummemmalta.

Kuva: Anna Sirén / Yle

Kun Matti vie, Armi sulkee silmänsä ja seuraa. Pari veikkaakin mitalisijansa salaisuudeksi aitoa tunnetta – ja oikeanlaisia kenkiä.

– Joillakin on nastat, meillä on nämä samat mitkä aina. Mutta ei paljasteta niistä sen enempää, pari varjelee salaisia aseitaan nauraen.