Twitterin johtaja rauhoittelee vihaisia käyttäjiä – "Twitter pysyy reaaliaikaisena"

Huhut Twitterin aikajärjestysmuutoksesta suututtivat käyttäjät.

Ulkomaat
Twitter-sovelluksen ikoni.
Marius Becker / EPA

Viestipalvelu Twitter pysyy reaaliaikaisena, eikä muutu Facebookin käyttämään aikajärjestykseen, kertoo Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey.

Buzzfeed-sivusto (siirryt toiseen palveluun) sai perjantaina aikaan myrskyn Twitterissä, kun se raportoi, että viestipalvelu siirtyy reaaliaikaisesta aikajärjestyksestä algoritmiperusteiseen järjestykseen. Tämä tarkoittaisi, että tviittien järjestys perustuisi siihen, mitä Twitter luulee ihmisten haluavan lukea mieluummin kuin kronologiseen järjestykseen.

Monet käyttäjät raivostuivat ja kehittivät #RIPTwitter-hashtagin ilmaistakseen pettymyksensä.

Dorsey tviittasi lauantaina käyttäjille rauhoittavan vastauksen.

– Twitter on suora. Twitter on reaaliaikainen.

Twitter on viime aikoina ollut vaikeuksissa. Käyttäjien määrä ei kasva toivotulla tavalla, sijoittajien usko rakoilee ja useampi johtoportaaseen kuuluva on jättänyt yhtiön lyhyen ajan sisällä. Jack Dorsey nousi yrityksen johtoon viime vuonna.

Palvelu on yrittänyt houkutella käyttäjiä esimerkiksi uudella Moments-sovelluksella, joka kerää kuvia, videoita ja viestejä suurista tapahtumista.

Twitterillä on kuukaudessa noin 320 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Sen kilpailija Facebook on kertonut laskevansa kuukausittain lähes 1,6 miljardia käyttäjää.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: AP