Turkissa 60:n väitetään kuolleen armeijan iskussa

Euroopassa useat kurdijärjestöt suunnittelevat vastalausemielenosoituksia Kaakkois-Turkin tapahtumien johdosta.

Ulkomaat
Pakolaisia kantamassa tavaroitaan Diyarbakirissa.
Siviilit ovat jääneet pahasti puristuksiin Kaakkois-Turkin kurdialueen taisteluissa. Tuhannet ihmiset ovat paenneet kodeistaan.EPA

Turkin valtiollisen tv-yhtiön TRT:n mukaan noin 60 ihmistä on kuollut sotilasoperaatiossa Cizren kaupungissa Kaakkois-Turkissa. TRT kertoo saaneensa tiedot sotilaslähteistä.

TRT:n mukaan sotilaat tunkeutuivat "terroristien" käyttämään kellariin, joka ilmeisesti toimi pommisuojana. Oppositiolehti Cumhuriyetin mukaan turvallisuusjoukot iskivät viiden eri rakennuksen kellaritiloihin, joiden väliin oli kaivettu tunneleita.

Aiemmin on kerrottu, että jotkut siviilit ovat Cizressä hakeneet suojaa rakennusten kellareista. Kaupungin taisteluissa on käytetty raskaita aseita ja monet rakennukset ovat tuhoutuneet.

Eri puolella Turkin kurdialuetta on viime kuukausina ollut rajuja yhteenottoja Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n sissien ja turvallisuusjoukkojen välillä. Hallituksen ja PKK:n väliset rauhantunnustelut romahtivat viime vuonna, ja sen jälkeen taistelut puhkesivat uudestaan.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan poliisien, sotilaiden ja kurdisissien lisäksi kymmenet siviilit ovat kuolleet levottomuuksien seurauksena.