Parisuhdebloggaaja: Neuvoja saa kysyä, mutta en tiedä kannattaako niitä noudattaa

Minkkinen muistuttaa, että tilastojen mukaan pariskunnat harrastavat seksiä vähemmän kuin vuosikymmeniin.

Kotimaa
Sami Minkkinen
Sami Minkkisen vaimo ehdotti kolme vuotta sitten, että tämä alkaisi kirjoittaa blogia, koska miehen oli helpompi kirjoittaa kuin puhua tunteistaan. Syntyi Havaintoja parisuhteesta -blogi, josta tulikin erittäin suosittu. Nyt havainnot on koottu kirjankansien väliin.

Neljännessä pitkässä parisuhteessaan oleva parisuhdebloggaaja Sami Minkkinen antaa nihkeästi neuvoja lukijoilleen.

– Kolme aikaisempaa pitkää parisuhdetta on päättynyt eroon, joten saa minulta kysyä neuvoja, mutta en tiedä kannattaako niitä noudattaa, sanoo Havaintoja parisuhteesta -blogin – ja nyt myös kirjan – kirjoittaja Sami Minkkinen.

Harvinaisen miesparisuhdebloggaajan teksteillä on 100 000 lukijaa kuukaudessa. Lukijoista 90 prosenttia on naisia, ja tämä näkyy myös palautteessa.

Minkkisen mukaan hän itse on mies, joka viihtyy kotona ja on huomioiva. Parisuhdebloggaaja pitää hyvänä sitä kehitystä, että mies ylipäänsä murtautuu pikku hiljaa kotioloihin yhteiskunnassa. Itseään Minkkinen kuvailee sanoin "mies, joka uskaltaa kotona sanoa mikä on astiakaapin järjestys".

Parisuhdebloggaajan saama palaute tulee pääasiassa naisilta. Kirjaansa varten yleisöltä aiheita kysellyt bloggaaja sai kaksi ehdotusta yli muiden: seksittömyys ja uusperheasiat. Aiheet eivät yllättäneet, paitsi yhdeltä osin:

– Seksittömyys johtuu miehen haluttomuudesta, se pääsi vähän yllättämään, Minkkinen sanoo.

Tilastot ovat jo toki ennaltakin kertoneet, että pariskunnat harrastavat seksiä vähemmän kuin vuosikymmeniin, Minkkinen muistuttaa.

Taustahaastattelussa Minkkinen antoi vinkiksi, että kumppania voisi hivellä yhtä paljon kuin älypuhelinta – tekniikkaa ei pitäisi päästää parisuhteen väliin.