Bill Clinton hylkäsi maltin ja ryöpytti puheessaan Bernie Sandersia – Syytti kannattajia naisvihasta

Entinen presidentti kuvaili Hillary Clintonin kilpakumppania tekopyhäksi, epärehelliseksi ja "ilmatiiviisti suljetuksi". Clinton oli esiintynyt vaimonsa tämänvuotisessa presidenttikampanjassa varsin hillitysti sunnuntaihin saakka.

USA:n presidentinvaali
Bill Clinton elehtii puhujanpöntössä.
Bill Clinton pitämässä kampanjapuhetta vaimonsa Hillaryn puolesta Iowassa tammikuun lopulla.Craig Lassig / EPA

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton hyökkäsi sunnuntaina puheessaan vaimonsa Hillaryn kilpailijan Bernie Sandersin kimppuun ja syytti tämän kannattajia naisvihaa kuvastavasta käytöksestä.

Clintonin Milfordissa New Hampshiren osavaltiossa pitämästä puheesta ovat uutisoineet esimerkiksi The New York Times (siirryt toiseen palveluun) ja verkkolehti Politico (siirryt toiseen palveluun).

New Hampshiren esivaalit järjestetään huomenna tiistaina, ja demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Hillary Clinton näyttäisi ennusteiden perusteella häviävän Sandersille selvästi.

The New York Timesin mukaan Bill Clinton kuvaili Sandersia tekopyhäksi, epärehelliseksi ja "ilmatiiviisti suljetuksi". Hän nosti esiin muun muassa viimevuotisen tapauksen, jossa Sandersin kampanjatoimiston työntekijät olivat päässeet käsiksi Hillary Clintonin esikunnan keräämiin äänestäjätietoihin.

Sandersin terveydenhuoltosuunnitelmaa Clinton kutsui epärealistiseksi ja Sandersia itseään "pienten asioiden puolustajaksi ja suurten vastustajaksi".

Syytti Sandersin kannattajia naisten ahdistelusta verkossa

Entisen presidentin mukaan osa Sandersin kannattajista on hyökännyt joidenkin naispuolisten Hillary Clintonin tukijoiden kimppuun verkossa.

– Ihmiset, jotka ovat puolustaneet Hillarya verkossa ja selittäneet, miksi he tukevat häntä, ovat saaneet niskaansa ilkeämielistä trollausta ja hyökkäyksiä, jotka ovat kirjaimellisesti liian rienaavia ja seksistisiä toistettaviksi, Clinton sanoi uutistoimisto Bloombergin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Bloombergin mukaan Sanders on kertonut, että hän on kuullut ilmiöstä, pitää sitä vastenmielisenä ja sanoutuu irti kannattajista, jotka ryhtyvät moiseen.

Sandersin kampanjapäällikkö Jeff Weaver piti Clintonin ärhäkkää puhetta merkkinä siitä, että Hillary Clintonin kampanjaväki on huolissaan tämän menestyksestä.

– On valitettavaa, että presidentti Clinton on päättänyt ryhtyä tällaisiin negatiivisiin hyökkäyksiin New Hampshiren esivaalien aattona, Weaver sanoi Bloombergille sunnuntaina.

Vaikka Sandersin ennustetaan voittavan New Hampshiressä, Clinton johtaa valtakunnallisissa mielipidemittauksissa.