Koe uusi yle.fi

Stockmannin tiloihin tulossa useita toimijoita – ensimmäiset julki keväällä

Oulun Stockmann on avoinna enää vajaan vuoden ja tavaratalon jatkokäyttö herättää kiinnostusta. Keskeisellä paikalla oleva talo on saamassa useita vuokralaisia, joista ensimmäisistä saatetaan kertoa jo pian. Tilat vapautuvat uusille tulijoille aikaisintaan keväällä 2017.

tavaratalot
Stockmann-tavaratalo Oulun Rotuaarilla.
Antti Pylväs / Yle

Stockmannilta vuoden kuluttua vapautuviin tiloihin on tulossa useita isoja toimijoita. Ensimmäiset julkistukset vuokralaisista tehdään todennäköisesti kevään aikana, kertoo tilojen vuokraamisesta vastaavan kiinteistösijoitusyhtiö CBRE Global Investorsin johtaja Atte Köykkä.

Hän ei vielä pysty kertomaan tulevien vuokralaisten nimiä tai lukumäärää.

– Tiloista käydään vielä neuvotteluja, mutta kiinteistöön on tulossa useita toimijoita. Vuokralaiset haluavat yleensä tiedottaa itse toiminnastaan, ja ensimmäiset julkistukset voivat tapahtua jo pian, Köykkä sanoo.

Tämä vuosi myydään vielä täysillä.

Pentti Korhonen

Lopettamispäivämäärä lyöty lukkoon

Oulun Stockmann sulkee ovensa asiakkailta tammikuun viimeinen päivä, kertoo tavaratalon johtaja Pentti Korhonen. Sen jälkeen alkaa tavaratalon alasajo, joka vie Korhosen arvion mukaan pari kuukautta.

– Tarkkaa alasajosuunnitelmaa ei ole vielä tehty, sillä tämä vuosi myydään vielä täysillä.

Stockmann on joutunut palkkaamaan vielä uutta henkilökuntaa, sillä lopettamispäätöksen myötä työntekijät ovat alkaneet hakeutua töihin muualle. Korhosen mukaan suurta lähtijöiden joukkoa ei vielä ole ollut, ja tilalle on saatu rekrytoitua henkilökuntaa vielä helposti.

Uudet vuokralaiset reilun vuoden kuluttua

Stockmannin lopetettua toimintansa tavaratalon tilat vaativat remontointia, joten uudet vuokralaiset pääsevät aloittamaan aikaisintaan keväällä 2017.

Köykkä vastaa myös Stockmannin kyljessä sijaitsevista vaatekauppa Vimalta osittain vapautuneista katutason tiloista. Myös niihin on tulossa uudet vuokralaiset, joista tiedotetaan mahdollisesti kevään aikana.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Kaamos

Kaamos otti taas Suomen synkkään syleilyyn – Näillä vinkeillä jaksat pirteänä läpi pitkän pimeän

Egypti

Egyptin media: Ainakin 235 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Hiihto

Iivo Niskanen väittää pelin olevan jo pelattu - asiantuntija: "Kommentit eivät anna rehellistä kuvaa hänen tilanteestaan"

Puoli seitsemän

Martti Suosalo: Rautaa tankoon, tempausvalatreeni ja taas jaksaa esiintyä