Neljä pikkupankkia yhteen? – Vaara-Karjalan Osuuspankki syntymässä

Ilomantsin, Enon, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran Osuuspankit ovat lyömässä hynttyitä yhteen. Uuden Vaara-Karjalan Osuuspankin on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2017 alussa.

Pohjola Pankki
Timo Puustinen (Tuupovaaran OP), Harri Turunen (Ilomantsin OP), Markku Kareinen (Kiihtelysvaaran OP) ja Reino Oksman (Enon OP)
Pankkien hallitusten puheenjohtajat ovat valmistelleet Vaara-Karjalan Osuuspankin perustamista yhteistuumin. Vasemmalta: Timo Puustinen (Tuupovaaran OP), Harri Turunen (Ilomantsin OP), Markku Kareinen (Kiihtelysvaaran OP) ja Reino Oksman (Enon OP).

Neljä pohjoiskarjalaista osuuspankkia suunnittelee yhdistymistä Vaara-Karjalan Osuuspankiksi. Enon, Ilomantsin, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran Osuuspankkien hallitukset ovat valmistelleet pankkien yhdistämistä.

Kunkin pankin edustajistot käsittelevät ehdotusta huhtikuussa.

– Suunnitelman tavoitteena on turvata asiakkaille asiantunteva ja tehokas asiakaspalvelu myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä, kertovat pankit tiedotteessaan.

Toteutuessaan uusi Vaara-Karjalan Osuuspankki aloittaisi toimintansa 1. tammikuuta 2017. Uuden pankin toimialueena olisi Ilomantsin kunta sekä Joensuun kaupungista Eno, Kiihtelysvaara, Pyhäselkä, Tuupovaara ja Uimaharju.

– Kaikki yhdistyvät pankit ovat taloudeltaan vahvoja. Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos sekä pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen vaativat kuitenkin pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän. Asiakkaat hoitavat arkiset pankki- ja vakuutusasiansa kasvavassa määrin verkossa tai mobiilissa, pankit toteavat.

Konttoriverkosto säilymässä

Kaikkien neljän pankin omistaja-asiakkaat siirtyisivät Vaara-Karjalan Osuuspankin jäseniksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuisivat entisellään.

Suunnitelmassa konttoriverkosto säilyisi ennallaan ja neljän pankin henkilöstö siirtyisi uuden pankin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Uuden Vaara-Karjalan Osuuspankin tase olisi 410 miljoonaa euroa, asiakasvarat 370 miljoonaa euroa ja rahoitustoiminta 360 miljoonaa euroa. Sillä olisi noin 28 500 asiakasta ja 14 000 omistaja-asiakasta. Omien varojen määrä olisi 71,4 miljoonaa euroa.