1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauppojen lisätunnit ovat kannattaneet: "Sunnuntaista on tullut merkittävämpi kauppapäivä kuin aiemmin"

Etelä-Karjalan osuukauppa lisäsi vuoden alussa kauppojen aukiolotunteja. Lappeenrannassa iltatunnit ovat vetäneet paremmin asiakkaita kuin pienemmissä kunnissa.

aukioloajat
Ostoskärryt  täyttyvät purjoista ja pulloista.
Hillevi Antikainen / Yle

Kauppojen pidennetyt aukioloajat ovat olleet kannattavia, kerrotaan Etelä-Karjalan Osuuskaupasta. Eekoo pidensi tammikuun 4. päivä alkaen esimerkiksi Prismojen aukioloja maanantaista lauantaihin iltakymmeneen.

Eekoon marketkaupan johtaja Olli Kurpan mukaan myynnissä on eroja päivien ja myymälöiden välillä, mutta runsaan kuukauden ajan nyt voimassa olleet aukioloajat ovat silti kokonaisuudessaan kannattaneet.

– Tämä on mennyt sen suuntaisesti kuin odotettiinkin. Oikein lupaavia tuloksia on saatu, sanoo Kurppa.

Lappeenrannassa iltatunnit ovat vetäneet paremmin asiakkaita kuin pienemmissä kunnissa.

– Tämä on nyt tällainen seurantajakso. Annetaan asiakkaalle päätäntävalta, milloin kaupan kannattaa olla auki, sanoo Kurppa.

Tavaraa lisää, henkilökunta sama

Eekoo tarkkailee myyntimääriä ainakin syksyyn asti, sillä asiakkaille annetaan aikaa tottua laajempiin aukioloaikoihin. Tavaran tilaamista on myös tarkkailtu, koska Kurpan mukaan viikonlopuille on ollut selvästi tarve lisätä tuotemäärää.

– Sunnuntaista on tullut merkittävämpi kauppapäivä kuin aiemmin.

Eekoo ei ole palkannut lisää henkilökuntaa aukioloaikavapautuksen vuoksi, vaan lisätunnit on jaettu nykyisen henkilökunnan kesken.

– Pyritään tasoittelemaan tunteja asiakkaiden mukaan, sanoo Kurppa.

Citymarketit eivät ole Etelä-Karjalassa laajentaneet aukioloaikojaan, vaikka kaupan aukioloajat vapautettiin vuoden alussa.

Etelä-Karjalan kunnista Lappeenrannassa, Imatralla, Parikkalassa, Ruokolahdella ja Rautjärvellä vähittäiskauppoja voitiin jo vuonna 2014 alkaneen poikkeusluvan turvin pitää auki kaikkina viikonpäivinä aamuseitsemästä iltayhdeksään. Vuonna 2014 useat kaupat pitivätkin oviaan auki, mutta innostus hiipui venäläisten turistien kaikkoamisen myötä.

Lue seuraavaksi