Hyppää sisältöön

Risto Räppääjä räppää valkokankaalla viimeistä kertaa – ainakin toistaiseksi

Risto Räppääjä ja yöhaukka on kuudes Risto Räppääjä -elokuva. Kirja, johon elokuva pohjautuu, on sarjan toistaiseksi viimeinen kirja. Räppääjä-elokuvista kolme viimeisintä on tehty saman porukan voimin ja pääosien näyttelijät ovat kasvaneet yhdessä hahmojensa kanssa.

Risto Räppääjä
Pääosien esittäjät Samuel Shipway ja Sanni Paatso ovat näytelleet Risto Räppääjää ja Nelli Nuudelipäätä sarjan kolmessa viimeisimmässä elokuvassa. Videolla Samuel ja Sanni kertovat, millaista oli näytteleminen tuoreimmassa elokuvassa.

Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvan näyttelijäkaartin ja tuotantotiimin olo on haikea. Kolmas perättäinen samalla tiimillä tehty Räppääjä-elokuva on jäämässä toistaiseksi sarjan viimeiseksi elokuvaksi.

Ohjaaja Timo Koivusalon mukaan elokuvia on ollut kesä kesältä hauskempi tehdä. Porukka on hitsautunut yhteen ja etenkin nuorille näyttelijöille satelee kehuja.

– On ollut hauska seurata nuorten kasvua. Ammattitaito ja tekemisen into ovat kehittyneet käsi kädessä, Koivusalo kuvailee.

Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvan pääosia näyttelevät jo kolmatta kertaa Samuel Shipway ja Sanni Paatso. Nuoret tähdet ovat täysiverisiä ammattilaisia.

– He osaavat valmistautua kohtauksiin ja osaavat repliikkinsä – toisin kuin aikuiset. He tuntevat oman hahmonsa. Kun he pistävät roolivaatteet päälle, he todella muuttuvat Ristoksi ja Nelliksi. Se on ihannetilanne ohjaajalle.

Pääosanesittäjien kasvu on otettu huomioon myös elokuvassa ja hahmot ovat kasvaneet tarinan mukana. Esimerkiksi kilttinä tyttönä tunnettu Nelli Nuudelipää alkaa elokuvassa jo hieman kapinoida.

Arkeologista seikkailua

Risto Räppääjä ja yöhaukkaon kaikkiaan kuudes Räppääjä-elokuva.

Nopolat ovat ainoat, jotka tietävät, kuinka Risto Räppääjän tarina jatkuu.

Timo Koivusalo

Tarina alkaa siitä, kun Risto Räppääjä löytää onkimatoja kaivaessaan aarteen ja löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset. Kun alueelta löytynyt arvokas rautakautinen sormus katoaa, näyttää varmalta, että lähistöllä liikkuu kaivauksia ryöstävä yöhaukka.

Risto Räppääjä alkaa ottaa kaikesta selvää ja lähtee salaperäisen yöhaukan jäljille.

– Sinikka ja Tiina Nopola ovat luoneet hienon maailman ja se on tarinassa jälleen perustana. Puitteet ja henkilöhahmot ovat ihmisille tuttuja, mutta jokainen tarina on erilainen, ohjaaja Timo Koivusalo vertaa tuoretta elokuvaa kahteen aiemmin ohjaamaansa.

Elokuvaa kuvattiin kesällä 2015 Naantalin vanhassa kaupungissa. Koivusalo itse aikoo vielä palata kuvauspaikalle, mutta seikkaileeko Risto Räppääjä vielä Naantalissa, sitä hän ei tiedä.

– Minä ainakin seikkailen, tämä on niin mukava paikka. Nopolat ovat ainoat, jotka tietävät, kuinka Risto Räppääjän tarina jatkuu. Tuleeko kirjoja, tuleeko elokuvia. Itse olisin valmis kuin lukkari sotaan, koska kyllä näitä on ollut hauska tehdä, Koivusalo sanoo.

Risto Räppääjä ja yöhaukka elokuvateattereissa 19.2.2016.