Satakunnan maajussit morsianjahdissa – vahvuus on naisissa plussaa

Sikojen kanssa pitäisi tulla toimeen, jos mielii morsiameksi maatilalle Huittisiin. Juho kertoo, että hänen lisäkseen rakastettavia löytyy possulan puolelta. Merikarvialaisesta navetasta sen sijaan puuttuu emäntä, jota eivät miehet pyörittele. Tero ei pistäisi pahitteeksi, jos uskon asioillekin löytyisi sijaa.

häät (perhejuhlat)
kaksi miestä vierekkäin
Rami Koivula / Yle

Satakunta on hyvin esillä yleisön suosioon nousseessa Maajussille morsian -ohjelmassa. Morsiamia etsitään maakunnan alueelle tänä vuonna jopa kaksin kappalein. Tero etsii puolisoa lypsykarjatilalle Merikarvialle ja Juho sikatilalle Huittisiin. Molemmilla on kiikarissa vahva nainen.

– Tykkään sellaisesta, jolla on päämäärää. Sikojen kanssakin on hyvä olla sinut. Sekä allekirjoittaneen että niiden, jotka asuvat possulan puolella. Kyllä se sitten kolahtaa, jos kolahtaa. Ei sille mahda mitään, Juho kuvailee unelmiensa naista.

Teron elämässä usko on merkittävässä roolissa. Hän uskoo sen heijastuvan myös parisuhteeseen.

– Ei se ehto ole, mutta tärkeää kuitenkin. Odotan morsiameltani kestävyyttä ja kärsivällisyyttä vaikeissakin tilanteissa. Naisella tarvitsee myös olla oma vahvuus, ettei mies pääse pyörittämään. Ulkonäöllä ei ole niin väliä. Siihen toki ihastuu ensimmäisenä, mutta sisimpään rakastuu.

Nainen paranee vanhetessaan

Maajussit ovat lähteneet morsianta metsästämään avoimin mielin. Edes ikä ei ole merkittävästi rajaava tekijä. Juhon mukaan morsian saisi olla mielellään alle nelikymppinen. Tero ei yhtä selvää rajausta tee.

– Vanhemmatkin naiset ovat tulleet sanomaan, että olisivatpa vähän nuorempia, olisi lupa kirjoittaa. Olen heille vastannut, että mielestäni nainen paranee vanhetessaan.