Rovio perusti uuden kirjakustantamon – ohjelmassa pohjoismaisia jumalia ja tyttömerirosvoja

Kaiken Publishing on Rovion tytäryhtiö, jonka kustantajaksi on nimitetty Laura Nevanlinna. Yhtiön kustannusohjelmaan kuuluu nuortenkirjoja, sarjakuvia ja tuttuja Angry Birds -kirjoja.

kulttuuri
Laura Nevanlinna.
Laura Nevanlinna.Yle

Kaiken jatkaa Rovion kirjaliiketoimintaa esimerkiksi Angry Birds -kirjojen osalta. Samalla uusi kustantamo keskittyy entistä enemmän uusien tarinoiden, maailmojen ja hahmojen ideointiin ja toteuttamiseen.

Uuden yhtiön vastaava kustantaja ja toimitusjohtaja Laura Nevanlinna sanoo lähiaikojen kustannusohjelman sisältävän jotain tuttua ja jotain uutta.

– Tämän vuoden isoin asia meille on Angry Birds -elokuvan kustannusohjelma. Meillä on partnereita maailmalla jo noin 30 kielialueella, ja näihin kaikkiin maihin tullaan viemään elokuvaan liittyviä kirjoja. Lisäksi tulemme laajentamaan lasten ja nuorten kustannusohjelmaa muun muassa nuortenkirjasarjoilla.

Mikään perinteinen kustantamo Kaiken ei tule olemaan. Nevanlinna vertaa kustantamonsa mallia tuotantoyhtiöiden toimintaan, sillä yhtiö ei aio itse painaa tai jaella kirjoja tai e-kirjoja millään markkina-alueella.

– Tehtävämme on löytää ja luoda ideoita ja tarinamaailmoja, joita haluamme kehittää edelleen kirjoiksi. Kehittelemme niitä toimituksessa, etsimme niille kirjoittajat ja mahdolliset kuvittajat, toimitamme tekstin ja luomme ilmeen.

Kustantamon läheisimpiä yhteistyökumppaneita tulevat olemaan myös eri maiden kustantajat.

– Kustantamot tuntevat oman markkinansa tarpeet parhaiten ja luotamme heidän ammattitaitoonsa muun muassa käännösten ja oikeiden markkinointitapojen osalta, Nevanlinna sanoo.

StormSisters kirjoja.
Rovio

Merirosvotyttöjä ja pohjoismaisia jumalia

Uudenlaisesta kustannustoiminnasta saadaan ensimmäinen näyte torstaina, kun yhtiön ensimmäisen nuortenkirjasarja Storm Sistersin _ensimmäinen osa _Kuohuva maailma ilmestyy kauppoihin Suomessa. Mintie Dasin kirjoittaman tyttömerirosvojen ensiseikkailun jälkeen tiedossa on myös muinaisia jumaluuksia nykyaikaan tuova Matthew Laurencen kirjoittama_ Freya_-sarja, jonka ensimmäinen osa näkee päivänvalon ensi vuonna.

Rovion brändeihin liittyvien kirjojen lisensoimisen lisäksi Kaiken keskittyy kustantamaan lapsille ja nuorille suunnattua kirjallisuutta sekä sarjakuvia kaikenikäisille.

Rovio on 2010-luvulla kerännyt kustannuspuolelleen suomalaista kirja-alan osaamista. Nevanlinna on ennen Rovion pestiään työskennellyt pitkään Tammella. Sarjakuvapuolen päätoimittajana toimii Aku Ankan pitkäaikainen päätoimittaja Jukka Heiskanen.

Rovio aloitti kirja-alan haltuunoton vuonna 2011 julkaistulla The Bad Piggies Egg Recipes -keittokirjalla. Tähän päivään mennessä yhtiö on julkaissut ja myynyt lisenssejä sadoille kirjoille yli 50 eri maahan.