Koe uusi yle.fi

Parikymmentä ihmistä sairaalahoitoon Tikkurilan terveysaseman kemikaalisekaannuksen vuoksi

Vantaan Tikkurilan terveyskeskus, jossa oli paikalla noin 200 ihmistä, tyhjennettiin maanantaina iltapäivällä kun ilmaan havaittiin päässeen terveydelle vaarallista höyryä. Höyry syntyi, kun uima-altaan kemikaaleja oli sekoittunut erehdyksessä väärin.

Kotimaa
Vaarallinen aine Vantaa Tikkurila Kielotie.
Keski-Uudenmaan pelastuslaitos.

Vantaan Tikkurilan terveysasemalla maanantaina tapahtunut uima-allaskemikaalien sekaannus on altistanut ihmisiä terveydelle vaaralliselle höyrylle ja aiheuttanut oireilua ainakin 19 paikalla olleista.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensiarvion mukaan oireet ovat olleet pääosin lievän altistuksen luokkaa aiheuttaen lähinnä yskää ja ärsytystä. Kaikki oireilevat ovat sairaalahoidossa.

Terveysasema jouduttiin tyhjentämään siellä olleista, noin 200 ihmisestä. Rakennuksen suojelujohtajan mukaan hän oli ensin saanut ilmoituksen kloorinhajusta ja sen perusteella oli rakennuksen sisällä käynnistetty siirtyminen toiseen siipeen. Myöhemmin höyry levisi laajemmalle rakennukseen ja pelastuslaitoksen ohjeistuksen perusteella koko rakennus tyhjennettiin.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Simo Koposen mukaan tilanteesta ei koitunut hengenvaaraa kenellekään.

– Astiaan, jossa oli 10 prosenttista natriumhypokloriittia, oli kaadettu erehdyksessä 20 prosenttista rikkihappoa, josta aiheutui aineiden reagoidessa höyryä kellarissa sijaitsevaan huonetilaan. Astia on kuljetettu Ekokemille hävitettäväksi, Koponen kertoo.

ltapäivällä hieman ennen neljää pelastuslaitoksen tuuletus oli loppusuoralla.

– Viimeisiä tuuletetaan ja sitten vielä tarkistetaan rakennus varmuuden vuoksi, Koponen kertoi.

Terveysaseman on määrä aueta uudelleen maanantain aikana.