1. yle.fi
  2. Uutiset

Kruunusillan halutaan laskeutuvan Merihakaan

Aiemmissa kaavailuissa vaihtoehtoina ovat olleet myös Pohjoisranta sekä Liisankatu.

Kotimaan uutiset
Gemma Regalis.
Kruunusillat-kilpailun voittajaehdotus Gemma Regalis yhdistää Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen Sompasaareen. Siltakilpailun voitti kesäkuussa 2013 WSP Finland. Yle Uutisgrafiikka / Helsingin kaupungin aineistopankki

Helsingin Kruunusillat-hankkeen yleissuunnitelman mukaan siltayhteys tulee olemaan Laajasalosta Korkeasaaren kautta Sompasaaren Nihtiin ja Merihakaan, selviää Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunnan esityslistasta.

– Hakaniemi sopii liikenteellisesti erittäin hyvin. Hakanimi on joukkoliikenteen solmukohta tulevaisuudessa, mutta se on ilmeisesti myös taloudellisin vaihtoehto, kommentoi Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava.

Sillan kantakaupungin-päädyksi olivat vaihtoehtoina myös Pohjoisranta sekä Liisankatu.

Lisäksi yleissuunnitelmaan on piirretty raitiotieradat Laajasalossa, Kruunuvuorenrannassa, Merihaassa, Korkeasaaressa että Hakaniemessä. Linjan on tarkoitus saada päätepysäkki Kaivokadulle.

– Minun mielestäni tästä hankkeesta hyötyvät kaikki. Ja on hienoa, että keskustaan tulee ihan uudet ulkoilumahdollisuudet, kuten Korkeasaari. Myös kevytliikenne on silloilla mahdollista, joten polkupyöräretkillekin saadaan uusia vaihtoehtoja, Rautava sanoo.

HKL:n johtokunta, kaupunkisuunnitteluvirasto ja rakennusvirasto kokoontuvat tiistaina käsittelemään yleissuunnitelmaa. Se on tarkoitus tuoda samanaikaisesti päätettäväksi Helsingin eri hallintokuntiin kuluvan kevään aikana. Rakentamispäätös pyritään saamaan aikaiseksi ensi syksynä.

– Aikatauluhan on semmoinen, että päätökset pitäisi tehdä kaupungin valtuustossa 2016 syksyllä, ilmeisesti joskus marraskuussa. Jos näin tapahtuu, niin rakentaminen alkaisi vuonna 2018. Ehkä noin vuonna 2025 olisi valmiina yhteys.

Kruunusillat-hanke on ollut viime aikoina otsikoissa sille varatun 1,2 miljoonan euron viestintäbudjetin vuoksi. Budjetin kokoa on arvosteltu muun muassa siksi, että itse rakennushanke ei ole edes käynnistynyt vielä.

Helsingin kaupunginhallitus torppasi siltaprojektin viestintäbudjetin viime viikolla.

Uutiseen lisätty kello 17:29 Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajan Risto Rautavan kommentit.

Lue seuraavaksi