1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ruotsalaismedia: poliisi pidättänyt 14 ihmistä, suunnittelivat ehkä iskua vastaanottokeskukseen

Poliisi on pidättänyt Ruotsissa Nynäshamnissa 14 ihmistä, joiden epäillään suunnitelleen jonkinlaista rettelöintiä. Aftonbladet-lehden mukaan suunnitelmissa olisi ollut isku turvapaikanhakijoita vastaan.

Ruotsissa Nynäshamnissa poliisi on pidättänyt 14 ihmistä, jotka poliisin saamien vihjeiden mukaan suunnittelivat maanantai-illaksi rähinöintiä. Asiasta kertovat ruotsalaiset tiedotusvälineet.

Aftonbladet-lehden tietojen mukaan kyseessä olisi ollut isku turvapaikanhakijoita vastaan. Poliisi ei kuitenkaan vahvista tätä tietoa medialle.

Poliisilähteet kertovat lehdelle, että osa kiinniotetusta on Puolan kansalaisia ja että ainakin yksi heistä oli ollut aiemmin kiinniotettuna liittyen Tukholmassa pidettyyn mielenosoitukseen pakolaisia vastaan.

Poliisi kertoo kuitenkin Ruotsin televisiolle SVT:lle, että partio kävi tutkimassa paikallisen vastaanottokeskuksen ympäristön.

Poliisi tarkasti illalla joitakin autoja paikassa, johon ihmisjoukon vihjeiden perusteella odotettiin kokoontuvan, ja löysi ajoneuvoista lyömäaseita ja veitsiä. Pidätettyjen epäillään suunnitelleen törkeää pahoinpitelyä.

Nynäshamn sijaitsee Tukholman eteläpuolella rannikolla.

Täydennetty 10.2.2016 klo 01:50. Lisätty tieto, että kiinniotetuista osa on Puolan kansalaisia.