Koe uusi yle.fi

New Yorkin entinen pormestari Bloomberg harkitsee lähtöä presidenttikisaan

Yhdysvaltain presidenttiehdokkuudesta kilpailemaan saatta nousta uusi ehdokas. Michael Bloomberg kertoi Financial Timesille harkitsevansa ehdokkaaksi pyrkimistä.

Ulkomaat
Michael Bloomberg.
Michael Bloomberg.Michael Reynolds / EPA

New Yorkin entinen pormestari, mediamiljardööri Michael Bloomberg harkitsee lähtemistä ehdolle Yhdysvaltain presidenttikilpaan, kertoo Financial Times -lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Hän on taloustietotoimisto Bloombergin perustaja ja pääomistaja.

Bloomberg kritisoi käytyjen vaalikeskustelujen tasoa ja sanoo sen olleen väkivaltaista ja äänestäjiä loukkaavaa. Hän ilmoittaa lehdessä, että yhdysvaltalaiset äänestäjät ansaitsevat paljon parempaa.

73-vuotias Bloomberg ilmoittaa lopullisen päätöksensä vasta maaliskuun alussa.

– Kuuntelen, mitä ehdokkaat sanovat ja miten äänestäjät näyttävät toimivan, Bloomberg sanoo.

Bloomberg lähtisi kisaan todennäköisimmin sitoutumattomana ehdokkaana. Aiemmin hän oli demokraatti vuoteen 2001 saakka, sitten republikaani.Vuodesta 2007 hän on ollut sitoutumaton.

Bloombergin nimi oli esillä mahdollisena sitoutumattomana ehdokkaana myös vuoden 2008 presidentinvaaleissa.

Sitoutumaton ehdokas saattaisi asiantuntijoiden mukaan vaikuttaa presidenttikisan voimasuhteisiin, sillä hän kannattaa abortteja, homosuhteiden rekisteröintiä, tiukennuksia aselakeihin ja on vapaamielinen myös ympäristökysymyksissä, joten hän voisi vedota erityisesti demokraattien äänestäjiin.