Digitan muutostyöt Tammelassa pimentävät tv-kanavia

Tammelan päälähetysasemalla tehtävät taajuusmuutostyöt pimentävät televisiokanavia laajalla alueella. Tiistaina alkavat katkokset koskevat myös kaikkia Hämeenlinnan Painokankaan täytelähettimeltä välitettäviä tv-kanavia.

Digita
Kanavavalitsin ja tv-ruutu.
Derrick Frilund / Yle

Taajuusmuutostyöt vaikuttavat antenniverkon televisiolähetyksiin Lounais-Hämeen ja Hämeenlinnan seudun lisäksi myös muun muassa Valkeakoskella, Somerolla ja Karkkilassa. Kaikkia tv-kanavia koskevat muutostyöt voivat aiheuttaa kuuluvuusongelmia myös radiokanavilla, kertoo Digitan televisioliiketoimintapäällikkö Hanna Siren.

– Nämä taajuusmuutostyöt tarkoittavat käytännössä kolmen päivän peräkkäisiä katkoksia ja todennäköisesti kaikki televisiokanavat ovat pimeänä kello yhdeksästä kuuteentoista.

– Radiossa on alennettu lähetystehoja ja se tarkoittaa sitä, että joillakin alueilla voi olla vaikutuksia radion kuuluvuuteen ja lähetykset saattavat säristä. Pääasiassa radion pitäisi näinä päivinä kyllä kuulua ihan normaalisti.

Hanna Siren kertoo, että Digitalla vaihtuu osan kanavanippujen lähetystaajuus ja on hyvin todennäköistä, että kotitalouksissa taajuusmuutoksen jälkeen osa kanavista ei näy. Silloin täytyy tehdä uudestaan viritys televisiolle tai digiboksille.

Yhteisantennikiinteistöissä tulee pyytää ammattilaisasentaja apuun, että yhteisantenni pystytään virittämään ja ottamaan uudelleen käyttöön. Muutos ei koske kaapeli-tv-talouksia.

Taajuusmuutostyöt johtuvat (siirryt toiseen palveluun) siitä, että Digita valmistautuu tulevaisuuteen. Digita siirtää tällä hetkellä televisiossa käytössä olevia taajuuksia tulevaan laajakaistakäyttöön eli tietoliikenneyhteyksille, joita käytetään mobiiliverkossa.

Digita tekee muutostöitä (siirryt toiseen palveluun) Tammelan päälähetysasemalla tiistaista torstaihin. Digitan palvelunumero on 020 411 7676 ja sinne voi soittaa arkisin kello 8-20.