Nuorisokeskuksessa on menossa ennätyksellinen leirikouluvuosi

Kouvolassa Nuorisokeskus Anjalassa on menossa kaikkien aikojen vilkkain leirikouluvuosi. Laadukkaat ohjaajat ja ohjelmat houkuttelevat esimerkiksi rippileirejä.

Nuorisotalo
Rippileiriläiset laulavat
Mika Moksu / Yle

Nuorisokeskus Anjalassa on menossa ennätyksellinen leirikouluvuosi ja tällä hetkellä leirikouluja on varattuna yli 90. Varsinkin ensi kesä on myyty pitkälle ja luvassa on muun muassa rippileirejä.

– Meillä on laadukkaat ohjelmat ja ohjaajat. Olemme panostaneet leirikouluissa kasvatuksellisuuteen ja siihen, että voimme tarjota luokalle elämyksiä, mutta opettajalle välineitä, joilla työtä koululuokassa voidaan helpottaa, kertoo nuorisotyön johtaja Pasi Hedman.

Vaikka vuosi on Nuorisokeskukselle ennätyksellinen, ei se tiedä merkittävää taloudellista hyötyä.

– Totta kai tarvitsemme tasaista rahavirtaa, mutta vielä ei puhuta, että tulisi merkittävästi plussaa vaan päinvastoin, ehkä saamme pidettyä nykyisen henkilökunnan myös ensi vuonna, Hedman toteaa.

Viime päivinä Nuorisokeskuksessa on ollut esimerkiksi paljon Kouvolan kaupungin nelosluokkalaisille suunnattua ympäristökoulutoimintaa. Vireillä on myös koko ajan uusia asioita.

– Tällä hetkellä suunnittelemme muun muassa kuntien sosiaalitoimille perheleirejä. Sellaista hyvää valmennusta, mitä olemme kehittäneet nuorten kanssa Nuotta-valmennuksessa, voitaisi ottaa laajemmin perheiden käyttöön, Hedman kertoo.

– Monet kunnat kuitenkin haluavat panostaa perheisiin jo ennaltaehkäisevästi ja meillä olisi ihan varmasti välineitä myös sille puolelle, hän jatkaa.

Nuorisokeskus Anjala on yksi kymmenestä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta ja valvomasta valtakunnallisesta nuorisokeskuksesta.