Kaksi junaa törmäsi Saksassa: Ainakin neljä kuollut ja sata loukkaantunut

Ylä-Baijerin poliisin mukaan kaksi lähiliikenteen junaa törmäsi Bad Aiblingissä Saksan kaakkoisnurkassa.

Ulkomaat
Ambulansseja turmapaikan lähellä Bad Aiblingissa, Saksassa tiistaina.
Ambulansseja turmapaikan lähellä Bad Aiblingissa, Saksassa tiistaina.Paul Winterer / EPA

Etelä-Saksassa on tapahtunut vakava junaonnettomuus, jossa on kuollut ainakin neljä ihmistä ja loukkaantunut noin sata. Kymmenen loukkaantuneen tila on poliisin mukaan hyvin vakava.

Ylä-Baijerin poliisi kertoo viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että kaksi lähiliikenteen junaa törmäsi Bad Aiblingissä, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Münchenistä kaakkoon. Onnettomuus tapahtui paikallista aikaa puoli seitsemän jälkeen aamulla. Paikalla on poliisin mukaan useita satoja pelastustyöntekijöitä ja ihmisiä on edelleen jumissa junan sisällä.

– Tämä on suurin onnettomuus tällä seudulla vuosiin, ja paikalla on paljon lääkäreitä, ambulansseja ja helikoptereita, poliisin tiedottaja Stefan Sonntag sanoi uutistoimisto AP:lle.

Sanomalehti Süddeutsche Zeitungin (siirryt toiseen palveluun) mukaan toinen junista suistui törmäyksen jälkeen raiteilta. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä. Paikallinen verkkomedia Rosenheim24 (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että onnettomuuspaikalla rautatie on yksiraiteinen.

Saksan kartta jossa Bad Aibling
Yle Uutisgrafiikka

Lähteet: Reuters, AFP, AP