Koe uusi yle.fi

Ärjänsaaren omistuksesta halutaan keskustella – "Ei se ole keltään pois"

Valtuustoaloitteen on allekirjoittanut yhdeksän Kajaanin kaupunginvaltuutettua. Aloite ei ota kantaa siihen, kuka Ärjänsaaren voisi hankkia omistukseensa UPM:ltä.

luonto
Ruutukaappaus, jossa Kajaanin kaupunginvaltuutettu Silja Keränen kertoo Twitterissä valtuustoaloitteesta Ärjänsaaren omistusneuvotteluiden käynnistämiseksi.
Kuvakaappaus / Yle

Kajaanin kaupunginvaltuustolle on jätetty aloite käynnistää neuvottelut Ärjänsaaren omistusjärjestelyistä. Aloite jätettiin tiistaina 8.2. pidetyssä kokouksessa.

Aloitteen ideoivat Silja Keränen (vihr.) ja Markku Heikkinen (sd.). Heidän lisäkseen aloitteen ovat allekirjoittaneet Sanni Väisänen (vihr.), Miikka Kortelainen (vas.), Veli-Pekka Leivo (vas.), Helena Ohtonen (sd.), Pertti Varimo (sd.), Ella Kiljunen (sd.) ja Markku Oikarinen (sd.).

– Aloitehan ei ota kantaa hakkuisiin, vaan omistusjärjestelyihin. Siihen kaupunki voi vaikuttaa, kertoo Keränen.

Valtuustoaloitteessa ei eritellä tai oteta kantaa siihen, kuka saaren voisi mahdollisesti ostaa.

Vaikka Ärjänsaaren omistajuudesta on Keräsen mukaan keskusteltu aiemminkin useaan otteeseen, Keränen toivoo, että aloitteen myötä neuvottelut käynnistetään vielä kerran.

– Ajattelisin, että varmasti neuvotella kannattaa. Ei se ole keltään pois. Se, mihin se johtaa on eri asia, Keränen toteaa.

Keskiviikkona saatujen tietojen mukaan UPM on lopettanut hakkuut Ärjänsaaressa ja luopunut samalla osasta hakkuista. Keränen toivoo silti aloitteen etenevän.

– Ei se muuta mielipidettäni. Omistusjärjestelystä kannattaa käydä neuvotteluja, ja kannattaa ajatella, mikä siinä on hyvä ratkaisu.