1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Puolustusvaliokunnassa istuva Kääriäinen yllättyi amerikkalaisten lentoharjoituksesta

Puolustusvaliokunnan jäsenenä toimiva kansanedustaja Seppo Kääriäinen kuuli uutisista kansainvälisestä lentoharjoituksesta, jossa yhdysvaltalaisia hävittäjiä tulee harjoittelemaan Rissalaan kahdeksi viikoksi toukokuussa.

Kuva: Reuters

Tieto Rissalaan harjoituksiin tulevista amerikkalaishävittäjistä yllätti täysin eduskunnan puolustusvaliokunnan pohjoissavolaisen jäsenen, kansanedustaja Seppo Kääriäisen (kesk.).

Kääriäinen sanoo haluavansa saada asiasta nyt tarkempa tietoa.

– No, mikä on enää tänä päivänä yllätys, uutinen se kyllä oli. Minua ei tässä kaiherra mikään. Haluan saada tarkan selvityksen ja totuuden kaikilta puolilta tästä asiasta ennen kuin tästä pystyy sanomaan mitään varmaa käsitystä, sanoo Kääriäinen.

Kääriäinen odottaa aiheesta keskustelua ja taustatietoa tiistaina puolustusvaliokunnan kokouksessa. Hän muistuttaa kuitenkin, että kansainväliset lentoharjoitukset ovat osa ilmavoimien arkea.

– Ilmavoimilla on laajaa harjoitustoimintaa yksinään ja muiden pohjoismaiden kanssa. Varsinkin kalottialueella yli rajan menevät harjoitukset ovat arkipäivää, tällaista taustaa vasten kansainvälistyminen on kehityssuunta, toteaa Kääriäinen.

Yle Uutiset kertoi maanantaina lentoharjoituksesta, jossa yhdysvaltalaiset hävittäjät harjoittelevat toukokuussa parin viikon ajan yhdessä Karjalan lennoston kanssa Rissalassa.