yle.fi-etusivu

Syyttäjä: Mies sidottiin puuhun, kidutettiin ja raiskattiin Nuuksiossa – epäilyille vaaditaan pitkiä vankeustuomioita

Espoon käräjäoikeudessa on käsittelyssä poikkeuksellisen raaka pahoinpitelytapaus. Syyttäjän mukaan nuori mies siepattiin viime huhtikuussa pakettiautoon ja vietiin Nuuksioon, jossa häntä kidutettiin ja nöyryytettiin monin tavoin. Syyttäjä vaatii kolmelle epäillylle kuuden vuoden vankeusrangaistuksia useista eri rikoksista.

Kotimaa

Kolmen 20–26-vuotiaan miehen epäillään kuljettaneen neljännen noin 20-vuotiaan miehen vastoin tämän tahtoa syrjäiselle seudulle Nuuksioon viime vuoden huhtikuussa.

Haastehakemuksen mukaan Nuuksiossa uhri on köytetty puuhun, jonka jälkeen häntä on kidutettu ja nöyryytetty tuntien ajan. Syytteiden mukaan kolmikko hakkasi uhria päähän ja eri puolille kehoa käsin ja apuvälineillä. Lisäksi uhria lyötiin teräaseella ja hänelle tehtiin seksuaalista väkivaltaa.

Syytteiden mukaan epäillyt ryöstivät muun muassa uhrin lompakon sekä kännykän ja yrittivät saada hänet siirtämään rahaa epäillyille. Miehet soittivat uhrin äidille ja yrittivät kiristää häntä maksamaan 2 000 euroa epäiltyjen tilille.

Syyttäjän mukaan vapaudenriisto kesti 5–6 tuntia, jonka jälkeen uhri kuljettiin Pasilaan ja vapautettiin.

Miehelle aiheutui vaikea ruumiinvamma ja hengenvaarallinen tila.

Syyttäjä vaatii kolmelle epäillylle kuuden vuoden vankeusrangaistusta, muun muassa törkeästä ryöstöstä, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä kiristyksen yrityksestä ja törkeästä raiskauksesta.

Oikeudenkäynnin pääkäsittely on pidetty Espoon käräjäoikeudessa tammikuussa. Käräjäoikeus antanee tuomion 16. maaliskuuta.

Syytteistä kertoi ensimmäisenä Länsiväylä. (siirryt toiseen palveluun)

Lisätty 16.3.2016: Selvennetty otsikkoon ja alaotsikkoon, että kyse on syyttäjän näkemyksistä.