Koe uusi yle.fi

Ministeri Mäntylä: Fimeasta lopullinen esitys lähiviikkoina

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) aikoo viedä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaa koskevat ehdotukset pikaisesti hallitustason käsittelyyn. Työryhmä ehdotti keskuksen päätoimipaikaksi Helsinkiä.

Kotimaa
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean nykyisiä tehtäviä arvioinut työryhmä luovutti raporttinsa sosiaali- ja terveyspalveluosaston osastopäällikkö Kirsi Varhilan (oik.) johdolla sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean nykyisiä tehtäviä arvioinut työryhmä luovutti raporttinsa sosiaali- ja terveyspalveluosaston osastopäällikkö Kirsi Varhilan (oik.) johdolla sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylälle.Roni rekomaa / Lehtikuva

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) vastaanotti Fimean alueellistamisen jatkoselvitysryhmän loppuraportin tänään Helsingissä.

– Olen pysytellyt tämän työryhmän työstä lähtökohtaisesti hyvin kaukana, koska halusin antaa heille työrauhan ja odotin rauhassa minkälaisia johtopäätöksiä ja esityksiä heiltä tulee, Mäntylä totesi tiedotustilaisuudessa Ylelle.

Ministeri katsoi, että työryhmän raportti on toimeksiannon mukainen.

– Alustava näkemys on se, että he ovat erinomaisen hyvin vastanneet tähän tehtävänantoon.

Hän myös lupasi viedä asiaa ripeästi eteenpäin.

– Aion viedä tämän asian hyvin pikaisesti hallitustasolle käsittelyyn. Ja miksi näin, katson että se on juuri näiden hallitusohjelman eri kirjausten ja rajapintojen vuoksi välttämätöntä. Siitä käydään hallituksen sisällä jollain tasolla myöskin tämä keskustelu. Sitten meillä on yhteinen tilannekuva siitä miksi tällaisiin toimenpide-ehdotuksiin on päädytty. Uskon että tässä ihan lähiviikkojen aika tulee sitten lopullinen esitys, Mäntylä muotoili.

Henkilöstö kiittää

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon Fimean pääluottamusmies Jaana Vesterinen pitää jatkoselvitysryhmän raportissa tärkeimpänä sitä, että työpaikat säilyvät.

– Keskeisintä tässä ehdotuksessa oli, että kaikkien työpaikat säilyvät. Se on hyvin keskeinen viesti, mikä on henkilöstölle hyvin mieluisa, sanoo Vesterinen.

Hyvää on myös se, että alueellistamiseen liittynyt epävarmuus pääkaupunkiseudulla päättyy.

– Se on ollut selvästi hyvin suuri rasite. Tämä tilanne on kuitenkin jatkunut vuosikausia ja siihen on opittu tietyllä tavalla maltilla suhtautumaan, mutta kuitenkin se on siellä takaraivossa aina ollut ja helsinkiläiset, uskon että he kokevat erittäin helpottavana tämän raportin ehdotukset, Vesterinen arvioi.

Hänen mukaansa myös Kuopiossa ollaan tyytyväisiä.

– Uskoisin että siellä ollaan tyytyväisiä siihen, että kaikkien työpaikat säilyy Kuopiossa ja tilanne tavallaan rauhoitetaan.