yle.fi-etusivu

RAY palkitsi kolme järjestöä tunnustuspalkinnolla

Marttaliitto, Oulun Seudun Muistiyhdistys ja Vailla vakinaista asuntoa ry on palkittu vaikuttavasta järjestötyöstä. Palkinnot myöntää RAY.

Kotimaa
Henkilö pelaamassa hedelmäpeliä.
Yle

Raha-automaattiyhdistys palkitsee kolme järjestöä Vaikuttavaa!-tunnustuspalkinnolla. Yhteiskunnallisesti vaikuttavasta ja tuloksellisesta järjestötyöstä palkitaan tänä vuonna Marttaliitto, Oulun Seudun Muistiyhdistys ja Vailla vakinaista asuntoa ry.

Valinta perustuu RAY:n avustusosastolla tehtävään seurantatyöhön. RAY:n seurantapäällikkö Janne Jalavan mukaan palkittavat järjestöt auttavat eri tavoin hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

– Yhdistävänä tekijänä näillä järjestöillä on toiminnan korkea laatu, sanoo Jalava.

Marttaliitto palkittiin Arki sujuvaksi -kurssitoiminnasta. Marttapiirit järjestävät muun muassa työpajanuorille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, maahanmuuttajille sekä vangeille vuosittain noin 900 kotitalouskurssia.

Esimerkiksi Kuopion vankilassa martat pitävät tänään kurssin vangeille. Tavoitteena on edistää vankien sosiaalisia taitoja ja ryhmässä toimimista.

Oulun Seudun Muistiyhdistys toimii muistisairaiden ja heidän perheidensä etujen valvojana.

Vailla vakinaista asuntoa ry palkittiin matalan kynnyksen toiminnasta. Järjestön Yökiitäjä-auto etsii pääkaupunkiseudun asunnottomia. Myös Yökeskus Kalkkersin kriisipiste, Soldiksen päihteettömät tapahtumat ja järjestön asumisneuvonta sekä Vartiosaaren toimintakeskus ovat asunnottomien tukena.

Raha-automaattiyhdistyksen avustusta on myönnetty tänä vuonna 824 sosiaali- ja terveysalan järjestölle. Avustuskohteita on yhteensä yli 1 700 ja avustussumma kaikkiaan yli 315 miljoonaa euroa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hiihto

Jauhojärveltä löytyy ymmärrystä venäläishiihtäjiä koskeneeseen päätökseen

"Ilman muuta näyttöä on vaikea sulkea kilpailuista"

Roy Moore

Alabamalaiset eivät poliitikon ahdisteluepäilyistä hätkähdä: "Meitä eivät muut käske!"

Perheväkivalta

12 naista kuoli parisuhdeväkivallan seurauksena viime vuonna – Näin asiantuntijat puuttuisivat väkivaltaan

Puoli seitsemän

Mikä on hauskin Suomi 100 -tuote? Lähetä meille siitä kuva!