1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle Saksan junaturmapaikalla: Ihmiset ovat syvästi järkyttyneitä

Hankala maasto on vaikeuttanut pelastustöitä onnettomuuspaikalla, kertoo Ylen kirjeenvaihtaja Dan Ekholm Bad Aiblingista. Onnettomuus olisi voinut olla vielä pahempi, jos koululaiset eivät olisi olleet lomilla.

Pelastustyöntekijät etsivät junaturman uhreja lähellä Bad Aiblingin kaupunkia Saksassa. Kuva: Peter Kneffel / EPA

Saksassa Bad Aiblingissa tapahtunut vakava junaturma on järkyttänyt syvästi paikallisia asukkaita, kertoo Ylen kirjeenvaihtaja Dan Ekholm.

– Olen jutellut sellaisten ihmisten kanssa, jotka aika usein kulkevat tätä rataosuutta junilla. He ovat syvästi järkyttyneitä ja sanovat, että onneksi koululaiset ovat lomalla nyt karnevaalin takia, joten junassa oli vähemmän ihmisiä – muuten junassa olisi voinut olla erittäin paljon koululaisia ja tämä olisi ollut vielä isompi katastrofi, Ekholm raportoi Bad Aiblingista.

Ekholmin mukaan pelastustyöt ovat sujuneet suhteellisen hyvin, mutta maasto on erittäin hankalaa.

– Perille on hankalaa päästä tietä pitkin, joten on jouduttu käyttämään helikoptereita. Niillä on sitten kuljetettu loukkaantuneita eri sairaaloihin ympäri Baijeria ja myös Itävallan puolelle hoidettavaksi.

Ylen kirjeenvaihtaja Dan Ekholm Bad Aiblingissa. Kuva: Yle

Ekholm kertoo, että onnettomuuden syy on yhä mysteeri.

– Rata on yksiraiteinen, mutta rataosuudelle on asennettu uusi turvajärjestelmä eli automaattinen jarrutus. Miksi tämä järjestelmä sitten ei toiminut on epäselvää, Ekholm sanoo.

Kaksi ajopiirturia tai mustaa laatikkoa on löydetty ja kolmatta vielä etsitään.

– Onko syy sitten tekninen vai inhimillinen, on vielä epäselvää. Voidaan vain toivoa, että se oli onnettomuus eikä mitään tahallista tekoa kuten Germanwingsin lentokoneen pudottaminen viime vuonna Etelä-Ranskassa.