1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Trial-pyöräily on yksi SM-viikon lajeista – katso vauhdikas video

Viikonloppuna Tampereella kamppaillaan 17 lajin Suomen mestaruuksista. Yle esitää SM-viikon tapahtumia TV 2:lla ja Areenassa. Ennakkomaistiaisena pääset tutustumaan yhteen kisan lajeista hallitsevan Suomen mestarin esittelemänä.

urheilu
Mies ajaa trial-pyörällä vanhassa tehdashallissa
Trial-pyöräilijä Aleksi Sulkanen ja päävalmentaja Jari Sulkanen kertovat näyttävästä lajista

Tulevana viikonloppuna järjestettävä SM-viikko (siirryt toiseen palveluun) tuo Tampereelle yli tuhat urheilijaa 22 eri lajista. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa kisataan peräti 400 SM-mitalista. Lajeina on muun muassa biljardia, dartsia, miekkailua ja shakkia.

Yksi SM-viikon vauhdikkaimmista lajeista on trial-pyöräily (siirryt toiseen palveluun), joka tarjoaa vaativaa tasapainoilua ja huikeita polkupyörätemppuja. SM-tasolla ajajat suoriutuvat uskomattomista tasapainoa ja hyppytekniikkaa vaativista esteistä, joissa pyörällä hypätään ketterästi korkeiden esteiden päälle ja takaisin alas.

Tampereen Pyörä-Poikia edustava Aleksi Sulkanen kisaa viikonloppuna trial-pyöräilyn halli Suomen mestaruudesta. Aleksi on trial-pyöräilyn hallitseva Suomen mestari ja hänellä on taskussaan myös edellinen Suomen mestaruus. 16-vuotias trial-taituri treenaa vanhassa tehdashallissa Härmälässä. Videossa Aleksi kertoo lajista ja esittelee, miltä se näyttää.

Tapahtuman yhtenä järjestäjänä on Yle, joka esittää ja taltioi viikon tapahtumia sekä Yle Areenassa että Yle TV 2:lla.

Lue seuraavaksi