1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiina vahvisti ensimmäisen zikatapauksensa

Venezuelassa zikaviruksen saanut 34-vuotias mies on toipumassa Kiinassa.

Ulkomaat
WHO:n pääjohtaja Margaret Chan lehdistötilaisuudessa Sveitsin Genevessä 1. helmikuuta 2016.
WHO:n pääjohtaja Margaret Chan lehdistötilaisuudessa Sveitsin Genevessä 1. helmikuuta 2016.Fabrice Coffrini / AFP

Kiina on vahvistanut ensimmäisen zikavirustapauksensa, uutistoimisto Xinhua raportoi. 34-vuotias tartunnan saanut mies sairastui matkallaan Venezuelassa.

Aasiassa ei ole raportoitu montaa zikatapausta, mutta Maailman terveysjärjestö WHO julisti viime viikolla kansainvälisen hätätilan zikaviruksen leviämisen takia. Kiinan lisäksi vain Thaimaa ja Indonesia ovat kukin raportoineet yhden zikatartunnan.

Tartunnan saanut kiinalaismies diagnosoitiin hänen palatessaan Venezuelasta tammikuussa. 34-vuotiaalla oli Xinhuan mukaan kuumetta, päänsärkyä ja häntä huimasi. Nyt mies on toipumassa sairaalassa ja hänen ruumiinlämpönsä on taas normaali.

Kiinan terveyskomission mukaan on erittäin epätodennäköistä, että mies voisi tartuttaa muita.

Zikaviruksen aiheuttama tauti tarttuu hyttyspuremasta, ja tavallisesti sen oireet ovat vähäisiä. Etelä-Amerikassa zikan epäillään kuitenkin johtaneen mikrokefaliaan, eli pienipäisyyteen lapsilla, joiden äideillä on ollut tartunta.

Tähän mennessä 26 maata ovat vahvistaneet zikatapauksia. Brasilia on viruksesta eniten kärsinyt maa – yli 20 000 tapausta on rekisteröity, joista 2 000 ovat olleet raskaina olevia naisia.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi