Kiinalaisyhtiöt ostamassa selainfirma Operan

Norjalaisyhtiön verkkoselain on yksi maailman suosituimmista. Yhtiön hallitus suosittelee kauppaa osakkeenomistajille yksimielisesti.

Ulkomaat
Pressikuva Opera-selaimesta kannettavalla ja mobiililaitteella.
Opera Software

Kiinalainen yritysliittouma on tehnyt tarjouksen norjalaisesta tietotekniikkayhtiö Operasta. Liittouma tarjoaa Operasta 10,5 miljardia Norjan kruunia eli noin 1,06 miljardia euroa, Opera kertoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Ostajina on kiinalaisten yhtiöiden liittouma, johon kuuluu useita tietotekniikka- ja sijoitusyhtiöitä. Operan selain on maailman viidenneksi käytetyin.

Operan hallitus suosittelee tarjousta yksimielisesti osakkeenomistajille, yhtiö sanoi tiedotteessaan. Yhtiön suuret osakkeenomistajat, joiden hallussa on noin kolmannes osakkeista, ovat suostuneet tarjoukseen.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Sverre Munck sanoi hallituksen olevan hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja tarjottuun hintaan. Hän sanoi, että kaupan myötä Opera pääsee osaksi vastaavanlaista ekosysteemiä kuin Facebookilla ja Googlella on.

Opera on etsinyt ostajaa jo jonkin aikaa ja kaupankäynti sen osakkeilla Oslon pörssissä keskeytettiin tämän vuoksi perjantaina. Opera sanoi jo viime vuonna harkitsevansa yhtiön myymistä.

Munckin mukaan osatajaehdokkaina oli myös muita yhtiöitä, mutta hän ei suostunut kommentoimaan, mitä nämä yhtiöt olivat tai kuinka pitkään ne olivat neuvotteluissa mukana.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset