Parik-säätiön toimitusjohtaja: "Sosiaalipalveluiden kilpailutus ei ole ehkä niitä yksinkertaisimpia asioita"

Kouvolassa toimiva Parik-säätiö luottaa oman toimintansa tuloksellisuuteen. Säätiön toiminta kaupungin kyljessä on toimitusjohtaja Arto Havon mukaan tuottanut hyötyjä. Uusi toimintamalli kaupungin kanssa on valmistelussa.

Säätiöt ja apurahat
Nuoret tekevät töitä Parik-säätiön mediacenterissä kouvolassa
Juha Korhonen / Yle

Parik-säätiön mediaCenter-yksikössä nuoret ovat työn touhussa. Yksikössä tehdään muun muassa erilaisia painatustöitä vaatteisiin ja graafista suunnittelua.

Käytännössä kaikki työt tehdään alihankintatyönä lähinnä paikallisille mainosalan yrityksille.

Ismo Vuorinen

– Käytännössä kaikki työt tehdään alihankintatyönä lähinnä paikallisille mainosalan yrityksille, mutta myöskin urheiluseurat ovat merkittäviä tilaajia, sanoo valmennuksen asiantuntija Ismo Vuorinen Parik-säätiöstä.

Vuorisen mukaan asiakkaista suurin osa on kuntoutujia, joilla on takana pitkä työttömyys ja jopa syrjäytymistä.

– Ensimmäisenä päivänä usein asiakas järkyttyy, eikä koe selviytyvänsä hommista. Hyvin nopeasti kuitenkin sieltä alkaa tulla oikeita töitä esimerkiksi tietokoneelta. Sitten innostus haastavampiin hommiin kasvaa koko ajan.

Kouvolalainen Kimmo Tiro on päässyt palkkatuella säätiön hommiin. Töitä on luvassa elokuuhun asti.

– Oikein mukava homma. Pääsee aina tulemaan tähän ja tulee rahaa. On se aina parempi kuin kotona.

Parik-säätiön työllistämis-, kuntoutus- ja valmennuspalveluilla on vuosittain noin 800 asiakasta. Toimitusjohtaja on tyytyväinen tuloksiin.

– Yli viisikymmentä prosenttia asiakkaista asetetaan avoimille työmarkkinoille kuntoutetuiksi, koulutetuiksi tai valmennetuiksi. Täytyy muistaa, että on erikuntoista väkeä ja kaikki eivät ajaudu tai eivät edes halua avoimille työmarkkinoille, sanoo Parik-säätiön toimitusjohtaja Arto Havo.

Kilpailutuksessa haasteita

Parik-säätiön toiminta ei ole miellyttänyt esimerkiksi tukityöllistämistoimintaa harjoittavia yhdistyksiä.

Kaupunki on ostanut kilpailuttamatta säätiöltä palveluita, mikä rikkoo nykyistä hankintalakia. Säätiötä alusta asti johtanut toimitusjohtaja myöntää, etteivät varoituskellot ole soineet.

Ymmärrän myös kaupungin näkökulman, että tämä asia tuli ikään kuin heille syliin

Arto Havo

– Ollaan oltu ikään kuin kaupungin oma sidosyksikkö. Hankintalakia on uudistettu matkan varrella. Olisiko minun pitänyt hoksata miettiä asiaa tuotantopuolen osalta, niin eipä juuri. Ymmärrän myös kaupungin näkökulman, että tämä asia tuli ikään kuin heille syliin.

Uusi ja lain kirjaimet täyttävä toimintamalli on nyt valmistelussa.

– Lähtökohtaisesti avoimesta kilpailusta ei voi sanoa sinänsä olevan haittaa, mutta sosiaalipalveluiden kilpailutus ei ole ehkä niitä yksinkertaisimpia asioita, sanoo toimitusjohtaja Arto Havo.

Havo antaa ymmärtää, että hän kannattaa mallia, jossa Parik-säätiö jatkaisi kaupungin kyljessä.

– Parhaat hyödyt kunta saisi siitä, että voi käyttää ohjaavaa otetta palveluiden tuottamisessa ja kohdentamisessa.

Uudistuksia yhteistyöhön järjestöjen kanssa

Parik-säätiön johtaja Arto Havo korostaa, että toimintaa pitää uudistaa ja kehittää koko ajan. Myös yhteistyötä järjestöjen suuntaan.

– Järjestöjen kanssa voisi olla nykyistä enemmän vuorovaikutusta. Järjestöille olisi hyvä osoittaa tehtäväkenttä, koska kaikkia tarvitaan. Kouvolassa on liki kaksi tuhatta yli vuoden työttömänä ollutta ihmistä. Tuosta määrästä riittää asiakkuutta kaikille.

Säätiö on Havon mukaan profiloitunut ja luonut oman palvelupakettinsa, johon kuuluvat muun muassa avoimien työmarkkinoiden tuki, näyttötutkinnot ja yhteistyö oppilaitosten kanssa.

Kaupungin ja säätiön toiminnasta noussut keskustelu osuu samaan ajankohtaan, kun säätiö hakee uutta toimitusjohtajaa.

– Ei liity mitenkään tähän julkiseen keskusteluun. Kyllä 63-vuotias joutaa eläkkeelle, Havo viittaa omaan tilanteeseensa.