Pysäyttävä Wilma-viesti opettajilta vanhemmille: "Lapset kertovat kiireestä"

Liperiläisen koulun kakkosluokan opettajat laativat vetoomuksen, jossa vanhempien toivotaan antavan lapsille enemmän keskittynyttä aikaa arjessa. Opettajien mukaan oppilaissa on näkynyt huomionhakuista ja levotonta käytöstä.

opettajat
Ylämyllyn koulun Wilma-viesti.
Yle

Ylämyllyn koulun kakkosluokkalaisten vanhemmat ovat saaneet huolestuneen viestin sähköisen Wilma-järjestelmän kautta. Viisi opettajaa on laatinut vetoomuksen, jossa kerrotaan oppilaiden huomionhakuisesta ja levottomasta käytöksestä tunneilla.

"Tuntuu, että he kaipaavat ja tankkaavat huomiota koulupäivän aikana keinolla millä hyvänsä ja välillä tämä saattaa myös näkyä oppitunneilla työrauhaongelmina"

– Kaikki oppilaat eivät malta odottaa puheenvuoroaan ja on haluttu olla esillä siten, että keskittyminen luokassa on häiriintynyt. On ollut äänen pitämistä ja erilaisia negatiivisia kommentteja, kertoo erityisluokanopettaja Laura Mutanen.Opettajien laatiman vetoomuksen mukaan lapset ovat tuoneet tunneilla ajatuksiaan kiireestä, ja kuinka he kaipaisivat aikaa vanhempiensa kanssa ihan arkisissa asioissa.

On ollut äänen pitämistä ja erilaisia negatiivisia kommentteja.

Laura Mutanen

– Haluamme viestillämme osallistaa vanhempia yhteisen hyvän eteen. Myös opettajien on mietittävä, että meidänkin kiireemme voi tarttua lapseen, toteaa Mutanen.

Suurin osa kodeista on ollut Wilma-viestistä hiljaa, mutta kahdesta kodista on tullut kouluun myönteistä palautetta. Viestin pohjana on käytetty sosiaalisessa mediassa ahkerasti jaettua Ylen artikkelia, jossa psykologi Risto Lappeteläinen kertoo ajatuksiaan vanhempien kiireen vaikutuksista lapsiin.

Ylämyllyn koulussa Liperissä on noin 80 kakkosluokkalaista.