1. yle.fi
  2. Uutiset

Musiikkitalon toimitusjohtaja vaihtuu taas: "Toimitusjohtaja jättää tehtävänsä yhteisymmärryksessä"

Musiikkitalon toimitusjohtaja vaihtuu jälleen, kun Katja Leppäkoski jättää tehtävänsä tämän viikon aikana. Leppäkoski astui puikkoihin, kun talon johtokaksikko irtisanoutui 2012 lähes samantien Musiikkitalon aloteittua toimintansa. Leppäkosken tilalle tulee Pekka Kauranen, entinen Suomen Kansallisoopperan hallintojohtaja ja Keravan kehitysjohtaja.

Kotimaan uutiset
Katja Leppäkoski
Katja LeppäkoskiPetri Puromies / Lehtikuva

Musiikkitalon lähettämässä tiedotteessa kiitellään Leppäkosken ansioita ja todetaan, että tämä jättää tehtävänsä yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa. Puheenjohtaja Veikko Kunnaksen mukaan kyse on siitä, että talouden ja hallinnon uudistaminen vaatii uudenlaista osaamista.

Leppäkosken tilalle valitun Pekka Kaurasen taustaa tällä saralla kuvaillaan vahvaksi. Kauranen nimetään Musiikkitalon toimitusjohtajaksi vuoden määräajaksi. Pesti alkaa virallisesti ensi maanantaina.

Kaurasen tärkeimpiin tehtäviin kuuluu uusien rahoituslähteiden etsiminen, kuten myynnin lisääminen Musiikkitalon ulkopuolisille käyttäjille. Myös palvelujen organisointi saattaa mennä uusiksi.

Muutos ei vaikuta yleisölle tarjottaviin palveluihin, vakuutetaan tiedotteessa. Musiikkitalossa järjestetään vuodessa noin 1000 konserttia ja erilaista tapahtumaa.

Ennen nyt irtisanoutuvaa Katja Leppäkoskea Musiikkitaloa ehtivät hetken aikaa luotsata toimitusjohtaja Kenneth Katter ja johtaja Helena Hiilivirta. He kuitenkin irtisanoutuivat, koska Musiikkitalo päätti keskittyä palvelutoimintaan. Kulttuuripiireissä kuitenkin huhuttiin kaksikon välisistä riidoista ja talon rahapulasta eron todellisina syinä.

Lue seuraavaksi