Deutsche Bank koettaa saada sijoittajien luottamuksen takaisin

Deutsche Bank ilmoitti tammikuun lopussa tehneensä viime vuonna lähes seitsemän miljardin euron tappiot.

Ulkomaat
Kaksi pilvenpiirtäjää tummenevan taivaan alla Saksan Frankfurtissa. Etualalalla Deutsche Bankin logo.
Arne Dedert / EPA

Saksalaisen Deutsche Bankin osakekurssi on noussut tänään 15 prosenttia laskettuaan rajusti monta päivää. Myös muut pankkiosakkeet ovat nousussa Euroopan pörsseissä kelmeän alkuviikon jälkeen.

Deutsche Bankin kurssi nousi keskipäivän kaupankäynnissä 15,27 euroon. Kurssi on madellut alempana kuin ikinä 30 vuoteen, ja tänä vuonna osakekurssin arvosta on haihtunut 40 prosenttia. Vuodentakaisesta markkina-arvo on puolittunut.

Osakekurssin vahvistuminen johtuu uutisraporteista, joiden mukaan pankki olisi ostamassa velkakirjojaan takaisin vahvistaakseen vakavaraisuuttaan.

Markkinoilla on pelätty, ettei pankki pysty maksamaan edes velkakirjojensa korkoja tehtyään viime vuonna lähes seitsemän miljardin euron tappiot. Niistä ilmoitettiin pari viikkoa sitten, kun historiallisen surkea tulos julkistettiin.

Vakavaraisuudeltaan huteraksi päässeelle pankille on koitunut miljardimenoja niin lakijutuista kuin tietotekniikan uudistamisestakin. Ennen tänäistä kurssinousua toimitusjohtaja John Cryan kuitenkin vakuutti, että Deutsche Bankin toiminta on vuorenvarmaa ja luvatut korot maksetaan tänä keväänä.

Lähteet: AP, Reuters