Kuluttajansuoja nopein keino puuttua Carunan sähkön siirtohinnan korotuksiin

Sähköverkkoyhtiö Carunan aikeet nostaa rajusti sähkön siirtohintaa ovat nousseet esille eduskunnassa. Talousvaliokunta kuuli päivällä asiasta muun muassa kuluttajaviranomaisia.

politiikka

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) arvioi, että kuluttajansuoja on nopein tapa puuttua Carunan hinnoitteluun. Talousvaliokunta jatkaa asiantuntijoiden kuulemista huomenna.

Kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen kertoi, että neuvottelut Carunan johdon kanssa jatkuvat ensi viikolla. Hentunen toivoo nopeaa ratkaisua, sillä Caruna on ilmoittanut, että korotukset tulevat voimaan jo maaliskuussa.

Hentunen sanoi saaneensa talousvaliokunnalta tukea toiminnalleen.

– Koen sillä tavalla, että saan tukea tälle, koska tämä muu valvontakoneisto ei pure tähän tilanteeseen vaan tulevaan aikaan. On hyvä, että kuluttajansuojan kautta voidaan lähteä liikkeelle, Hentunen tulkitsi.

Jos neuvotteluissa Carunan kanssa ei päästä sopuun hinnan korotusten kohtuullistamisesta, niin riidassa voidaan sen jälkeen edetä kuluttajariitalautakuntaan tai tuomioistuimeen.

Kuluttaja-asiamies Hentusen mukaan valituksia on tullut paljon.

– Kyllä meillä innokkaita ilmoittautujia on paljon. Me laitettiin meidän nettisivuillekin teksti, että vielä ei kannata ilmoittautua, koska siinä on omat määräyksensä, millä tavalla ilmoittaudutaan, jos me lähdemme ryhmäkanteeseen. Toivottavasti postia menee yrityksellekin, Hentunen toteaa.