1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Alueen pääluottamusmies postilaisten uusista työtehtävistä: "Saattaa antaa uskoa tulevaisuuteen"

Postin työntekijät Etelä-Karjalassa ovat antaneet pääluottamusmiehelleen positiivista palautetta kotihoito-kokeilusta. Petri Tiussa pitää Postin pyrkimystä etsiä korvaavia töitä tervetulleena.

Yhtä haja-asutusalueen jakelureittiä hoitaa yleensä yksi työntekijä. Kuva: Yle

Postin työntekijät suhtautuvat uusiin työtehtäviinsä positiivisesti Etelä-Karjalassa. Näin voi päätellä alueen pääluottamusmiehen Petri Tiussan saamista viesteistä.

Etelä-Karjalassa on meneillään kokeilu, jossa Postin työntekijät auttavat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) kotihoidon ja vammaispalvelun asiakkaita arjen askareissa postin jakelun tai ateriakuljetuksen yhteydessä.

Kokeilua on Tiussan mukaan takana kuukauden verran, joten homma on vasta alussa. Tiussan tapaamat työntekijät eivät ole pitäneet uusia työtehtäviä huonoina.

– Pikemminkin päinvastoin. Työtä on, Tiussa summaa keskusteluja.

Valoa synkkyyden keskelle

Tiussa pitää hyvänä, että Posti etsii uusia keinoja korvata menetettyä työtä. Hän viittaa perinteisen postin vähenemiseen.

Postilla on meneillään mittavat yt-neuvottelut työntekijöiden vähentämiseksi. Tiussa uskoo, että uudet työtehtävät tuovat tervetullutta positiivisuutta synkkien aikojen keskelle.

– Tämä saattaa antaa uskoa tulevaisuuteen, joka kyllä on koetuksella tänä päivänä.

Kotihoitokokeilu on meneillään Lappeenrannan Ylämaalla, Savitaipaleella ja Rautjärvellä.