Hyppää sisältöön

Irakilaiset turvapaikanhakijat järjestävät mielenilmauksen Lieksassa

Lieksassa asuvat turvapaikanhakijat järjestävät mielenilmauksen, jossa he haluavat osoittaa kiitollisuuttaan Suomelle. He myös tuomitsevat rikollisen käytöksen.

Märäjälahden vastaanottokeskusta pyörittää Lieksan kristillinen opisto. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Turvapaikanhakijat järjestävät mielenilmauksen Lieksassa. Arviolta noin 80–90 Märäjälahden vastaanottokeskuksen asukasta haluaa osoittaa kiitollisuuttaan Suomelle ja Lieksalle. He haluavat myös sanoutua irti rikollisesta käytöksestä.

– Tämä on ihan meidän asiakkaiden oma idea. Mielenilmausta on puuhannut Irakissa radiotoiminnassa mukana ollut henkilö. Hän on vastaanottokeskuksessa puhunut asiasta tovereilleen, vastaanottokeskuksessa ohjaajana toimiva Esko Tervo kertoo.

– Pojilla idea on se, että he haluavat nyt kiittää suomalaisia ja lieksalaisia siitä, että he saavat olla täällä. Luonnonrauhassa ja poissa pommien paukkeesta. Samalla he haluavat tuomita kaikki negatiiviset teot, kuten muun muassa ahdistelut. He irtisanoutuvat näistä teoista ja tuomitsevat ne ankarasti, ohjaaja Esko Tervo kertoo.

He haluavat nyt kiittää suomalaisia ja lieksalaisia siitä, että he saavat olla täällä. Luonnonrauhassa ja poissa pommien paukkeesta.

Esko Tervo

Märäjälahden vastaanottokeskuksessa asuu pääasiassa irakilaisia turvapaikanhakijoita. Mielenilmaus järjestetään Lieksan keskustassa maanantaina 15.2. kello 14.30. Ohjaaja Esko Tervo epäilee tapahtuman saavan kaksijakoisen vastaanoton.

– Voi olla kahdenlaista ilmaa. Tässä joulun alla samaiset kaverit halusivat kiittää lieksalaisia. He ostivat omilla rahoillaan ruusuja ja joulukortteja, jotka porukalla kirjoitettiin. Yritimme pysäyttää kaupan asiakkaita ja antaa kukan ja kortin. Monet olivat positiivisesti yllättyneitä, mutta toiset lisäsivät vain vauhtia, että ei missään tapauksessa. Mielenkiintoinen tilanne, että kuinka ihmiset suhtautuvat tähän, Esko Tervo sanoo.     

.
.