Riihimäki palkitsi Nuoret Leijonat kultaan luotsanneen Jalosen nimikkojäähallilla

Nuoret Leijonat tammikuussa maailmanmestaruuteen johdattanut Jukka Jalonen sai keskiviikkoiltana Riihimäelle nimikkojäähallin. Uudehkon harjoitushallin käyttönimeksi tulee JJ-areena.

urheilu
Mies kävelee pystyssä olevien jääkiekkomailojen tekemän kujan läpi
Jukka Jalonen asteli keskiviikkoiltana Riihimäen urheilutalolla palkitsemistilaisuuteensa Kiekko-Nikkareiden junioreiden tekemän mailakujan läpi.Miki Wallenius / Yle

Riihimäen Peltosaaressa sijaitsevasta kahdesta vierekkäisestä jäähallista uudempi on nimetty valmentaja Jukka Jalosen mukaan

Hallin käyttönimi on jatkossa JJ-areena.

Riihimäen kaupunki piti Jalosen palkitsemistilaisuuden keskiviikkoiltana urheilutalolla Cocks–BK-46-käsipallo-ottelun puoliajalla.

Nimikkojäähallin lisäksi Jukka Jaloselle luovutettiin 10 000 euron stipendi, jonka hän saa ohjata oman harkintansa mukaan riihimäkeläisen nuorisourheilun edistämiseen.

Jalonen ilmoitti keskiviikkoillan juhlatilaisuudessa, että 6000 euroa menee Kiekko-Nikkareille juniorityöhön ja 4000 euroa Cocksin käsipallojunioreiden hyväksi.

Aikaisemmin lahjoitettu mitali, maljakko ja stipendejä

Riihimäellä asuva Jukka Jalonen on valmentajana voittanut jääkiekossa niin nuorten kuin aikuisten joukkueiden maailmanmestaruuden.

Nuoria taitoluistelijoita harjoittelemassa jäähallilla
Jukka Jalosen nimikkoareena nousi Riihimäelle syksyllä 2014.Miki Wallenius / Yle

Hän valmensi myös HPK:n Suomen mestaruuteen vuonna 2006.

– Syntyperäinen riihimäkeläinen Jukka Jalonen on panostanut vahvasti nuorisojääkiekkoon ja junioritoimintaan. Jalonen on edistänyt jääkiekkoilun vahvoja periaatteita ja korostanut aina harjoittelun merkitystä. Näin ollen on hieno nimetä Riihimäen uusi harjoitusjäähalli Jukka Jalosen mukaan, totesi kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen kaupungin tiedotteen mukaan.

Riihimäki on toki muistanut Jalosta aikaisemminkin. Valmentajalla on kaupungin lahjoittama mestarimitali, kristallimaljakko ja stipendejä.

JJ-halli kovassa käytössä

Jukka Jalonen -harjoitusjäähallia käyttävät Riihimäellä jääkiekkoilijat, kaukalopalloilijat, ringette-pelaajat sekä taito- ja muodostelmaluistelijat.

Hallilla viihtyvät myös koululaiset sekä puulaaki- ja työpaikkaliikkujat. Myös tavallisille kaupunkilaisille on varattu luisteluaikaa.

JJ-areenana vastaisuudessa tunnettava harjoitusjäähalli valmistui Peltosaareen lokakuussa 2014.