Musiikkitalon uusi johtaja: Tilat saatava maksimaaliseen käyttöön

Musiikkitalon taloushuolet johtuvat markkinoinnista ja teknisten laitteiden kustannuksista, sanoo taloon talouden tasapainottajaksi palkattu Pekka Kauranen

kulttuuri
Pekka Kauranen
Pekka Kauranen aloittaa vuoden pestin Musiikkitalon johtajana 15.2.2016.Keravan kaupunki

Musiikkitalon toimitusjohtajana maanantaina aloittava Pekka Kauranen kertoo olevansa perehtynyt talon taloutta koskeviin haasteisiin. Pääongelmat löytyvät hänen mukaansa markkinoinnista ja palveluyhtiön kuluista.

– Pääasia on, että myyntiin ja markkinointiin satsataan, jotta Musiikkitalon tilat olisivat maksimaalisessa käytössä, Kauranen sanoo.

– Toisaalta talon palveluyhtiölle on aika raskasta se, että esittämistoiminnassa tarvitut tekniset laitteet ovat kalliita ja niiden uusiminen vaatii paljon pääomaa.

Kaurasen mukaan täytyy tutkia, tuleeko siihen tarvittu rahoitus omistajien kautta vai onko löydettävissä muita ratkaisuja tekniikan uusimiseksi.

– Nämä asiat pitäisi saada ratkaistua siten, että tekniikka olisi ajan tasalla.

Kolmantena asiana Kauranen väläyttää yhteistyön mahdollisuutta – esimerkiksi Finlandia-talon kanssa.

– Myös hallintoa voidaan tehostaa ja ajatuksena esimerkiksi Finlandia-talon kanssa voisi olla juuri hallinnon yhteistyö, jos sen kautta päästäisiin säästöihin Musiikkitalon kulurakenteessa.

Myös Musiikkitalon myynnin lisäämistä talon ulkopuolisille käyttäjille halutaan lisätä. Kauranen ei ole vielä ehtinyt perehtyä talon asiakaskuntaan, mutta hänellä on ideoita.

– Aktiivinen myynti esimerkiksi elinkeinopuolelle voisi olla vaihtoehto, joka toisi lisäkäyttäjiä nykyiseen asiakaskuntaan kulttuuri- ja musiikkiväen lisäksi.

Kaurasen mukaan palvelujen tuottaminen joutuu suurennuslasin alle. Tehostustoimiin palkattu toimitusjohtaja ei kuitenkaan ennusta työpaikkojen vähenemistä.

– Mielestäni näyttäisi siltä, että suurin osa Musiikkitalon tehtävistä on töitä, jotka pitää joka tapauksessa tehdä. En näe enkä ennusta minkäänlaisia henkilöstövaikutuksia vielä tässä vaiheessa.

Musiikkitalo kertoi tänään palkanneensa Kaurasen toimitusjohtajaksi vuoden mittaiseen pestiin. Samalla ilmoitettiin, että toimitusjohtaja Katja Leppäkoski lopettaa virassa.