Twitterin käyttäjämäärän kasvu tyssäsi, palveluun muutoksia

Toimitusjohtaja Jack Dorsey kertoi keskiviikkona uusista suunnitelmista rukata viestipalvelun aikajanaa.

internet
Twitter-sovelluksen ikoni.
Marius Becker / EPA

Twitterin käyttäjämäärän kasvu pysähtyi viime vuoden lopulla, yhtiö kertoo tulosjulkistuksessaan.

Twitterillä oli vuoden viimeisellä neljänneksellä 320 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää, mikä on yhtä paljon kuin edeltävällä kolmannella vuosineljänneksellä. Määrä oli sijoittajille pettymys, sillä analyytikot olivat odottaneet 3–4 miljoonan kasvua.

Twitter ei ole pystynyt kasvattamaan käyttäjämääräänsä yhtä rivakasti kuin esimerkiksi Facebook ja Instagram. Facebookilla on yli 1,5 miljardia ja Instagramilla yli 400 miljoonaa aktiivista kuukausittaista käyttäjää.

Käyttäjämäärän kasvun hyytymisen vuoksi Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey on kaavaillut palveluun muutoksia. Keskiviikkona Dorsey kertoi, että Twitter alkaa nostaa aiempaa enemmän suosittuja twiittejä käyttäjien nähtäville.

Muutoksia on luvassa, vaikka käyttäjät olivat vain päiviä aiemmin raivostuneet aikeista siirtyä viestien kronologisesta järjestyksestä algoritmiperusteiseen järjestykseen.

Twitter teki loka–joulukuussa 80 miljoonan euron nettotappion 630 miljoonan euron liikevaihdolla. Liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta lähes 50 prosenttia. Tappio pieneni noin 30 miljoonaa euroa.

Kuluvalla vuosineljänneksella yhtiö ennakoi tekevänsä noin 530 miljoonan euron liikevaihdon, mikä jää hieman analyytikkojen odotuksista.

Twitterin osakkeen arvosta on kadonnut yli puolet sen jälkeen kun Dorsey tuli yhtiön johtoon viime kesänä.

Lähteet: AP, AFP, Reuters