Sisiliassa pidätettiin yli sata mafiaklaanin jäsentä

Catanian pormestarin mukaan klaani on kaupungin syöpä, joka aiheuttaa kauhua yrittäjissä.

Ulkomaat

Italian poliisi pidätti keskiviikkona 103 ihmistä epäiltyinä kiristyksestä ja muista rikoksista kuten huumekaupasta ja laittomien aseiden hallussapidosta. Kaikkiaan epäiltyjä on 109. He kuuluvat Laudani Cosa Nostra -klaaniin, joka on aiheuttanut kauhua Sisiliassa jo vuosien ajan.

Epäiltyjen joukossa on kolme naista, joita syytetään siitä, että he olisivat järjestelmällisesti kiristäneet suojelurahaa sisilialaisilta kauppiailta ja muilta yrittäjiltä. Tarkoituksena on ollut tukea vangittujen rikollisten perheenjäsenten elämää. Uutistoimisto AFP:n mukaan pidätetyt kolme 51–60-vuotiasta naista ovat klaanin johtohahmot, jotka ovat päävastuussa järjestelmällisestä kiristämisestä.

Catanian pormestari Enzo Bianco sanoi klaanin olevan kaupungin syöpä, kertoo uutistoimisto AP. Pormestarin mukaan rikollisklaani ajoi yrittäjät tilanteeseen, jossa he joko antautuivat kiristykseen tai joutuivat muiden aggressiivisten hyökkäysten kohteeksi. Viranomaiset kertovat, että yrittäjät kieltäytyivät jopa antamasta tietoja syytteiden vahvistamiseksi.

Lähteet: AP, AFP