Arabiemiraatteihin nimettiin onnellisuus- ja suvaitsevaisuusministerit

Yhdistyneet arabiemiraatit on uudistanut hallitustaan ja ottanut mukaan aivan uudenlaisia ministerintehtäviä. Niiden hoitamiseen nimitettiin naiset.

Ulkomaat
Ohood Al Roumi
Ohood Al Roumi Emirates News Agency

Arabian niemimaalla sijaitsevan Arabiemiraattien hallitukseen on nimetty onnellisuusministeri. Asiasta ilmoitti maan pääministeri, sheikki Mohammed bin Rashid Al Maktoum twitter-viestissään.

Virkaan nimettiin Ohood Al Roumi, joka toimii pääministerin toimiston pääsihteerinä. Al Roumin ohella 29-jäseniseen hallitukseen tulee kuusi muuta naista.

Al Roumi työskentelee myös YK:n alaisessa kansainvälisessä yrittäjyyttä edistävässä neuvostossa (Global Entrepreneurship Council), missä hän on ainoa arabijäsen, kertoo uutiskanava al-Jazeera (siirryt toiseen palveluun).

Onnellisuusministerin tehtävänä on tehdä Arabiemiraattien kansasta maailman onnellisin, pääministeri viestitti. Tällä hetkellä öljyrikas arabimaa on onnellisuusmittauksissa (siirryt toiseen palveluun) sijalla 20. Suomen sijoitus on kuudes.

– Kansallinen onnellisuus ei ole vain toive. Suunnitelmat, projektit, ohjelmat ja mittarit ohjaavat ministeriämme pyrkimyksessä onnellisuuteen, pääministeri kirjoitti.

Uuteen hallitukseen nimettiin myös suvaitsevaisuusministeri. Tämäkin tehtävä meni naiselle. Sheikha Lubna Khalid Al Qasimi on aikaisemmin toiminut maan ulkomaankauppaministerinä.

Pääministeri Mohammed bis Rasid on kertonut toivovansa, että suvaitsevaisuusministerin rooli olisi mahdollisimman laaja. Arabiemiraateissa ulkomaalaisten osuus väestöstä on yli 80 prosenttia ja maassa asuu lukuisien uskontokuntien edustajia. Maa valmistautuu isännöimään vuoden 2020 Maailmannäyttelyä.