1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Järjestöt vetoavat EU:hun: "Suomen kokoisessa maassa on tilaa susille"

Luonto-Liitto ja Oikeutta eläimille luovuttavat Euroopan komissiolle vetoomuksen Suomen susien puolesta. Vetoomuksella on liki 12 000 allekirjoittajaa.

luonto
Susia Ähtärin eläinpuistossa.
Susia Ähtärin eläinpuistossa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Luonto-Liitto ja Oikeutta eläimille -yhdistys vaativat Euroopan unionilta toimia Suomen susien pelastamiseksi, Luonto-Liitto kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Järjestöt aikovat luovuttaa vetoomuksen asiasta Euroopan komissiolle tänään torstaiaamuna. Sen on allekirjoittanut kaikkiaan liki 12 000 ihmistä, ja siinä paitsi vaaditaan toimia Suomen susien pelastamiseksi myös arvostellaan maa- ja metsätalousministeriön toteuttamaa suden niin sanottua kannanhoidollista metsästystä.

Maailmankuvassamme täytyy olla tilaa muillekin lajeille kuin ihmiselle.

Kristo Muurimaa

Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mari Nyyssölä-Kiisla sanoo tiedotteessa, että "juuri käynnissä olevassa susijahdissa tapetaan viidennes Suomen susista". Hänen mukaansa tämä rikkoo Euroopan unionin luontodirektiiviä, niin ajatuksen kuin toteutuksen osalta.

Järjestöjen mielestä Suomeen on esimerkiksi tarpeen perustaa sellaisia luonnonsuojelualueita, joilla susien metsästystä ei sallittaisi.

– Maailmankuvassamme täytyy olla tilaa muillekin lajeille kuin ihmiselle. Suomen kokoisessa maassa on tilaa susille, Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä sanoo tiedotteen mukaan.

Lue seuraavaksi