Maailmalla menestynyt musikaalikomedia Hiprakkainen esiliina saa Suomen ensi-iltansa

Nyt teatteri Imatrassa ensi-iltaan tulevaa musikaalia on aiemmin esitetty useissa suurkaupungeissa, Broadwaylla teosta on esitetty satoja kertoja. Teos on niittänyt maailmalla suurta suosiota ja tunnustusta.

kulttuuri
Teatteri Imatran musikaalikomedia Hiprakkainen esiliina.
Teatteri Imatran musikaalikomedia Hiprakkainen esiliina.Jenni Mehtonen/Yle

Teatteri Imatrassa saa lauantaina ensi-iltansa Suomessa ennennäkemätön musikaalikomediaHiprakkainen Esiliina. Englanniksi nimeäThe Drowsy Chaperonekantava esitys on ollut maailmalla menestys. Teos sai kantaesityksensä Broadwayllä vuonna 2006 ja voitti kaikki merkittävät teatteripalkinnot.

Äärettömän hauska, upeaa 20-luvun musiikkia ja räiskyvää ilotulitusta alusta loppuun.

Timo Rissanen

– Äärettömän hauska, upeaa 20-luvun musiikkia ja räiskyvää ilotulitusta alusta loppuun, teatterin johtaja, näytelmän ohjaaja ja musikaalissa itsekin näyttelevä Timo Rissanen luonnehtii musikaalia.

Näytelmässä on kaksi tasoa: nykyhetki sekä mennyt aika.

Musikaali lähtee käyntiin, kun Mies tuolissa (Timo Rissanen) kuuntelee kotonaan 20-luvun musiikkia ja näytelmä herää henkiin hänen olohuoneessaan. Näytelmässä vietetään häitä höperön leskirouva Tottendalen (Ami Aspelund) kartanossa. Paikalle saapuvat muun muassa näytelmän tähti Janet Van de Graafin (Hanna Kaskela) lisäksi Janetin hiprakkainen esiliina, ensirakastaja Aldolpho, bestman George, kaksi sokerileipureiksi naamioitunutta gangsteria, wanne-be tähti Kitty sekä revyyn johtaja Feldzieg, joka yrittää estää häät keinoja kaihtamatta.

Mies tuolissa kommentoi musikaalin tapahtumia yleisölle tarinan edetessä.

Piristys keskelle ankeita aikoja

Rissanen halusi ajoittaa hilpeän musikaalin pikkujoulukauden sijaan juuri vuoden synkimpään aikaan. Samalla hän halusi tuoda pienen ilonpilkahduksen keskelle ankeaa lama-aikaa.

– Tänä aikana monella on paljon, paljon ongelmia. Naurulla on eheyttävä voima ja tässä musikaalissa se menee vielä potenssiin kaksi, kun tässä on upea, ihana musiikki ja hauska tarina. Me tarvitsemme lepohetkiä reaalielämästä ja Hiprakkainen esiliina on mitä parhainta lääkettä, Rissanen sanoo.

Tarina soljuu eteenpäin 14 eri kappaleen siivittämänä. Hiprakkaisesta esiliinasta on suunnitteilla myös musikaalielokuva.