Jukka Jalonen lahjoitti palkintorahansa junioreille: ”On paljon perheitä, joilla rahat eivät riitä”

Kiekkovalmentaja Jukka Jalonen sai Riihimäen kaupungilta 10 000 euron stipendin palkinnoksi Nuorten Leijonien MM-kiekkokullasta. Jalonen on nähnyt kuinka harrastukset rassaavat vanhempien kukkaroita. Niinpä rahat päätyvät junioritoiminnan hyväksi.

urheilu
Mies ojentaa 10 000 euron shekin Jukka Jaloselle
Jukka Jalonen sai palkintoshekin Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtajalta Tommi Rädyltä.Miki Wallenius / Yle

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen saavuttamaa MM-kultaa juhlittiin vielä keskiviikkoiltana Riihimäen urheilutalolla.

Paljasjalkainen riihimäkeläinen, valmentaja Jukka Jalonen sai kaupungilta 10 000 euron stipendin ja kaupungin toinen harjoitusjäähalli päätettiin nimeltä JJ-areenaksi.

Rahat Jalonen ilmoitti jakavansa saman tien Riihimäen Kiekko-Nikkareiden sekä käsipalloseura Cocksin junioritoimintaan. Nikkarit saivat 6 000 euroa ja Cocks 4 000 euroa.

Jalosen lajeja olivat lapsena yleisurheilu ja jääkiekko

Jalosella on yhä omaakin tuntumaa myös junioritoimintaan muun muassa Tampereen Ilveksessä. Myös omien poikien touhut Nikkareissa ovat muistissa.

Olen huomannut, että apua tarvitaan junnutoiminnassa.

Jukka Jalonen

– Monia kertoja olen ollut jäällä itsekin ja seurannut junioreiden, vanhempien ja valmentajienkin tekemisiä. Olen huomannut, että apua tarvitaan junnutoiminnassa.

– Siellä on paljon perheitä, joilla rahat eivät välttämättä riitä. Se on sellainen asia, jonka takia haluan laittaa korteni kekoon, totesi juhlittu valmentaja keskiviikkoiltana Ylelle.

Alle 10-vuotiaana Jukka Jalonen keskittyi Riihimäellä lähinnä yleisurheiluun ja jääkiekkoon. Myöhemmin kuvioihin tuli mukaan käsipallo, jonka parissa mies kertoo viihtyneensä noin 16-vuotiaaksi. Kiekko vei lopulta voiton.

Sipilä kutsui Nuoret Leijonat Kesärantaan

Kultamitaliensa ansiosta Jalonen on tätä nykyä suosituin ja tunnetuin riihimäkeläinen. Miltä se tuntuu, kun kävelee kaupungin kaduilla?

– No ei se nyt ihmeelliseltä tunnu. Totta kai ihmiset tulevat kyselemään ja juttelemaan, mutta sehän on pelkästään positiivista. Ei se ole häirinnyt, ihan rauhassa olen saanut olla.

Mies kävelee pystyssä olevien jääkiekkomailojen tekemän kujan läpi
Jukka Jalonen harrasti itse pikkupoikana käsipalloa ja jääkiekkoa.Miki Wallenius / Yle

– Olen jo vuosien saatossa tottunut julkisuuteen, ei se enää hetkauta.

Jalonen paljastaa, että voittoisat Nuoret Leijonat kokoontuvat seuraavan kerran pääministeri Juha Sipilän kutsusta.

– Pääministeri on kutsunut meidät toukokuun lopussa asunnolle (Kesärantaan) koko joukkueen johtoryhmineen, joten siellä tavataan seuraavan kerran. Saattaa olla, että siitä tulee sitten perinne, viiden tai kymmenen vuoden välein.

Kaupunki haluaa rehellistä puhetta

Shekkiä Jaloselle oli keskiviikkoiltana ojentamassa myös Riihimäen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pertti Mäkelä (kok.).

Hän odottaa Jaloselta menestystä vielä jatkossakin.

Rehellisiä kannanottoja siitä, millaista on asua Riihimäellä.

Pertti Mäkelä

– Maailmanmestaruus ei ole Riihimäellä ihan jokavuotista kauraa. Kari Tiainen on ollut meille seitsemän maailmanmestaruuden endurokuljettaja. Sitten tuleekin Jukka Jalonen kahdella MM-kultamitalilla.

Mäkelä haastoikin Jalosen urheilutalon täysien katsomoiden edessä tavoittelemaan Tiaisen kultasaavutuksia. Mutta mitä muuta kaupunki odottaa Kulta-Jukaltaan?

– Rehellisiä kannanottoja siitä, millaista on asua Riihimäellä. Se riittää, Mäkelä toteaa.