1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tiede

Tampereen Hervannasta taotaan huippuosaamisen kansainvälistä keskusta

Hervannasta löytyy teknologista osaamista, jolla valloitetaan maailmanlaajuiset markkinat. Näin uskovat Hervanta Works -tapahtuman järjestäjät, joiden mukaan alue pistää Piilaaksoakin paremmaksi.

Kuva: Matti Vikman / Yle

San Franciscon etelän puoleisella rannikolla sijaitseva Piilaakso on saanut vahvan kilpailijan. Se löytyy Tampereen Hervannasta, jossa sadat teknologiayritykset ja alan osaajat panostavat yhteistyöhön.

Hervanta on huippuosaamisen kehto.

Sari Mäkelä, viestintäpäällikkö

Käytännössä tämä tarkoittaa verkostoitumista, jonka osapuolina on muun muassa tietotekniikan, koneautomaation ja lääketieteen tekniikan tuntevia yrityksiä. Vahvuutena on teknillinen yliopisto, joka kouluttaa kansainvälisen tason ammattilaisia.

– Hervanta on huippuosaamisen kehto. Parempi kuin Piilaakso, hehkuttaa Tredean viestintäpäällikkö Sari Mäkelä.

Kampusareenalla tapahtuu

Jo nyt verkottumista tapahtuu yliopiston kampusareenalla, joka vihitiin käyttöön syksyllä. Tieteen, tutkimuksen ja teknologian keskukseksi nimetyllä kampusareenalla yritykset ja opiskelijat työskentelevät samoissa tiloissa, minkä toivotaan johtavan yhteisiin hankkeisiin.

Perjantaina yhteistyötä vauhditetaan Hervanta Works -tapahtumalla. Sen järjestäjänä on yhdeksän eri tahoa, muun muassa teknillinen yliopisto, Tampereen kaupunki sekä Pirkanmaan yrittäjät.

Tapahtumalla Hervannalle haetaan kansainvälistä tunnettuutta. Hervanta Works -tapahtumassa on tarjolla myös yritysneuvontaa muun muassa rahoitukseen liittyen.