1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Maria Jotuni

Aalto-yliopiston opiskelijat kahmivat kärkisijat Maria Jotunin puiston ideakilpailussa

Kuopion kaupunki ja Lappset Group järjestivät Kuopionlahdella sijaitsevaan puistoon maisemasuunnittelukilpailun. Voiton vei maisema-arkkitehtuuriopiskelijoiden ehdotus "Kaupunki kukkii puistossa".

Maria Jotuni
Maria Jotunin puiston alue Kuopiossa.
Toni Pitkänen / Yle

Maria Jotunin puiston ideakilpailu Kuopiossa on ratkennut. Kuopion kaupunki ja Lappset Group järjestivät maisemasuunnittelukilpailun, jonka voittajaksi raati valitsi Aalto-yliopiston kolmen maisema-arkkitehtuuriopiskelijan ehdotuksen "Kaupunki kukkii puistossa."

Voittajatiimi Elina Lindholm, Tuuli Salovuori ja Terhikki Vaarala saa 2 500 euron palkinnon ehdotuksestaan. Myös toinen ja kolmas sija menivät Aalto-yliopiston opiskelijoille. Kilpailun kohteena oli 16,5 hehtaarin suuruinen Kuopionlahden rannalla sijaitseva Maria Jotunin puisto.

Palkintoraati kuvaa voittanutta työtä toiminnoiltaan monipuoliseksi ikäryhmien ja esteettömyyden sekä vuodenaikojen näkökulmista. Raadin mukaan suunnitelmassa on huomioitu hyvin reitistö, kulkusuunnat, liikenteellinen kytkentä Musiikkikeskukseen sekä alueen opastus.

Palkinnot jaettiin Jyväskylässä pidettyjen Viherpäivien yhteydessä.

Lue seuraavaksi