Koe uusi yle.fi

Käräjäoikeus langetti tuomioita laajassa huumerikosvyyhdissä

Tuomioita on annettu yhteensä kuudelletoista. Tuomiot on annettu jo heinä- ja joulukuussa 2015, mutta kihlakunnansyyttäjän mukaan niistä tiedotetaan vasta nyt.

Kotimaa
Syyskuussa 2014 Vantaalla kahden latvialaisen kuriirin hallusta maastokätköstä ja henkilöautosta takavarikoitiin yht. n. 5 kg amfetamiinia ja n. 5000 kpl ekstaasia.
Syyskuussa 2014 Vantaalla kahden latvialaisen kuriirin hallusta maastokätköstä ja henkilöautosta takavarikoitiin yht. n. 5 kg amfetamiinia ja n. 5000 kpl ekstaasia.Poliisi

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomioita törkeässä huumerikoskokonaisuudessa. Tuomiot on annettu jo heinä- ja joulukuussa viime vuonna, mutta Helsingin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjän Heli Vesaajan mukaan niistä tiedotetaan vasta nyt.

Länsi-Uudenmaan poliisi, Tullin rikostorjunta ja keskusrikospoliisi ovat tutkineet tapausta toissa syksyn ja viime kevään ajan. Helsingin syyttäjänviraston välittämän tiedotteen mukaan kyse on laajasta ja ammattimaisesta huumausaineiden salakuljetuksesta Latviasta ja Virosta Suomeen ja niiden levityksestä Suomessa.

Rikoksesta on ollut epäiltyinä latvialaisia, suomalaisia ja virolaisia. Pääepäillyt ovat Latviasta ja Virosta, ja heidän epäillään järjestäneen salakuljetukset Suomeen.

Huumeiden vastaanottajina ja levittäjinä Suomessa on ollut sekä suomalaisia että virolaisia miehiä, tiedotteessa todetaan. Suomalaiset pääepäillyt ovat kotoisin pääkaupunkiseudulta.

Aineita levitettiin pääkaupunkiseudulle, Itä-Uudellemaalle ja Länsi-Suomeen

Tutkinnan aikana on takavarikoitu yhteensä 11,5 kiloa amfetamiinia, 36 600 kappaletta ekstaasia ja noin 1 300 tablettia subutexia.

Aineita oli levitetty pääkaupunkiseudulle sekä Itä-Uudellemaalle ja Länsi-Suomeen. Suomalaisilta epäillyiltä takavarikoitiin lisäksi konepistooli sekä luvaton haulikko ja pistooli, tiedotteessa luetellaan.

Tapauksessa on tehty kansainvälistä esitutkintayhteistyötä Latvian ja Viron viranomaisten kanssa.

Suomalaiselle päätekijälle 13 vuotta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi suomalaiselle päätekijälle 13 vuotta vankeutta kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta ja muun muassa törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Huumeiden vastaanottajia ja levittäjiä tuomittiin noin kuuden–kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksiin.

Virolaisia päätekijöitä tuomittiin noin seitsemän–yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksiin, latvialaiset päätekijät 13 vuoden vankeusrangaistuksiin. Latvialaisille kuriireille tuomittiin noin kuusi–kymmenen vuotta vankeutta.

Kokonaisuudessa on annettu tuomioita yhteensä kuudelletoista. Rikosten tuottamana taloudellisena hyötynä tuomittiin menetettäväksi valtiolle kaikkiaan noin 200 000 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Asian käsittely jatkuu tänä keväänä Helsingin hovioikeudessa.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Brexit

BBC:n mukaan erosta maksettava summa voisi olla jopa noin 45 miljardia euroa

Britannia on valmis maksamaan EU:lle enemmän erorahaa

Geenit

Voiko vanhenemista hidastaa? Amissi-yhteisön geenimuunnos johdatti tutkijat pitkäikäisyyden jäljille

Vaakakapina

Onko kumppanisi kommentoinut kehoasi? Vastaa Vaakakapinan parisuhdekyselyyn!

Tennis

Sharapovan toimet poliisitutkinnassa Intiassa – epäillään huijauksesta